LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP aconsegueix aturar la contractació il·legal del nou director del Mercat de Música Viva de Vic

La Candidatura amenaça de tirar endavant un recurs contra el procés de contractació del nou director general del Mercat de Música Viva de Vic si l’Ajuntament no arxiva l’expedient de contractació

09/04/2012 Política
Després de que s’anunciés la proposta de la Generalitat d’incorporar un nou gerent al Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), el sou del qual aniria a càrrec de l’Ajuntament, els regidors de la CUP al municipi ja van mostrar la seva oposició a aquesta contractació, que van titllar d”imposada i innecessària”. Per altra banda, la formació també va alertar de les aparents irregularitats en el procés de selecció d'aquest nou director.

L'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) havia manifestat la seva consideració de que, malgrat que ja es disposa d’una directora executiva, un equip de direcció artístic format per tres persones i un director tècnic a més del gerent d’ImpeVic, “el MMVV necessita un nou gerent que impulsi la internacionalització del mercat”, recordant que l'ICEC ja fa altres aportacions a l'esdeveniment, motiu pel qual, el sou d'aquest nou càrrec hauria d'anar a càrrec de l'Ajuntament.

La vicepresidenta de fires i mercats, Montserrat Rovira, ha anunciat que aquesta contractació es feia "contra la seva voluntat" i ha criticat que el càrrec fos imposat des de la Generalitat. L'alcalde del municipi, Josep M. Vila d’Abadal, tot i no mostrar-s'hi a favor, ha afirmat que “quan es governa cal fer sacrificis per obtenir altres compensacions” tot apuntant que “negar-s’hi podria suposar que la Generalitat retiri la subvenció i el Mercat de Música Viva es porti a una altra ciutat”.

La regidora de la CUP a Vic, Georgina Rieradevall, ha estat l'única membre de la Junta que ha mostrat la seva disconformitat amb aquesta contractació argumentant que “no està justificada” i ha reclamat que l’Ajuntament de Vic “no cedeixi a cap xantatge i arxivi l’expedient de contractació”.

Per altra banda, la CUP ha volgut denunciar el procés de selecció que es va dur a terme per la contractació del senyor Albert Ganduxé, candidat al càrrec, ja que tot i que s’havia anunciat que hi havia tres persones en procés de selecció que havien presentat la seva oferta dins el termini que finalitzava l'1 de març, a mitjans febrer ja havien anunciat que el director general de l'esdeveniment seria Abert Ganduxé. La formació ha titllat la contractació de Ganduxé d'il·legal ja que segons Rieradevall, “s'havia seleccionat la persona a contractar prèviament a la data d’inici de l’expedient de contractació”, i que per tant, “la contractació és contrària als principis de llibertat d’accés a la licitacions, publicitat i transparència dels procediments, i no discriminació i igualtat de tracte entre tots els candidats”, principis previstos a la Llei de contractació del sector públic. Rieradevall també ha denunciat que segons la documentació consultada, la única persona candidata que havia presentat oferta havia estat Albert Ganduxé i tot i així, no complia els requisits imprescindibles per participar en la licitació.

Ganduxé anuncia la retirada de la seva oferta

Després que la CUP denunciés les irregularitats manifestes i provades en el procés de contractació del director general de l’ImpeVic i advertís a l'Ajuntament de que si no s’arxivava l’expedient, s’interposaria un recurs contra la resolució de contractació definitiva, Ganduxé ha anunciat la retirada de la seva oferta. L'ICEC ha informat que accepta la renuncia i deixa el càrrec vacant però exigeix a Impevic la redacció d'un pla de viabilitat del MMVV i que un cop redactat, la Generalitat decidirà si s’ha de contractar un director general pel Mercat de Música Viva del 2013.

Arrel dels fets, la CUP ha reclamat la necessitat d’una política “neta, sense mentides ni jocs bruts, transparent i oberta als ciutadans”. Per aquest motiu, la formació s’ha compromès a investigar i denunciar públicament “tot allò que no representi aquests valors, que malauradament són pràcticament inexistents en el món polític actual”, afirmant que no participaran en aquest xantatge “encara que hàgim de caminar sols”, han assegurat.