Mai més monarquia!
La Corona espanyola trontolla en el dia de la República

L'accident del fill de la infanta i la cacera d'elefants del rei espanyol situen la institució reial en el moment més baix i més transparent de la seva història recent

14/04/2012 Política
Justament el 14 d'abril, dia de la proclamació de la República el 1931 i símbol del republicanisme a tot l'Estat, els darrers esdeveniments relacionats amb la corona espanyola han col·locat aquesta institució anacrònica i antidemocràtica en el seu moment més baix.

A la mala reputació acumulada durant el processament a Iñaki Undargarin dilluns s'hi va afegir la notícia que Froilán, el fill d'Elena de Borbó, es va disparar un tret al peu mentre participava en una cacera amb el seu pare. Un fet que des del moment que es va conèixer la notícia va originar milers d'acudits i fotomuntatges còmics.

La notícia i les fotos del rei espanyol, que s'ha trencat un maluc mentre es trobava de cacera d'elefants a l'Àfrica, ha fet vessar el got. Aquesta circumstància ha originat una allau de crítiques i el fet que per primer cop alguns dels grans mitjans també han mostrat una actitud crítica envers el cap de l'Estat. El fet que el monarca fos president d'honor d'una associació de defensa de la naturalesa encara  ha empitjorat la cosa, ja que per primer cop s'ha posat de manifest el grau d'hipocresi que empra la Casa Reial.

En aquest sentit, a la xarxa s'han reproduït les mostres de befa i de disgust per la mort dels elefants a mans del rei espanyol. Amb l'etiqueta #borbondimision moltes persones han denunciat el fet i s'han queixat que Juan Carlos I estigués uns dies de cacera mentre el govern espanyol imposa retallades antisocials i moralitza amb argument d'austeritat.

Per saber-ne més:

La CUP demana retirar els símbols monàrquics Diari de Girona

A la xarxa, la república guanya a la monarquia 324.cat

SI creu que el Rei fa "miserables atrocitats criminals" amb diners públics Europapress

El Rei, president d'honor d'una associació de defensa de la naturalesa El Periódico

La reina Sofia va demanar al Zoo de Barcelona que millorés les condicions de vida de l'elefanta Susi Ara.cat

També tanquen el Facebook de l'empresa de safaris que contractava Juan Carlos Vilaweb.cat

Anasagasti: 'Per què no abdica d'una vegada, aquest senyor?' Vilaweb.cat

El rei caçat ElPunt

Guixos, crosses i ulls de vellut Nació Digital

Plaers monàrquics ElPunt

Una foto de Joan Carles caçant elefants revoluciona la xarxa ElPeriódico

Independentisme bonapartista Nació Digital