País Valencià
L'independentisme valencià s'uneix per homenatjar Joan Fuster

Han creat la iniciativa "Nosaltres els fusterians", que homenatjarà Fuster el 25 d'abril a l'Octubre

20/04/2012 Política
Amb l'objectiu de difondre el pensament polític fusterià, organitzacions independentistes valencianes han creat una iniciativa conjunta que porta per nom "Nosaltres els fusterians". Una campanya que ja disposa de Facebook i Twittter.

La campanya es donarà a conèixer en un acte que tindrà lloc el 25 d'abril, coincidint amb la Diada del País Valencià, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània. Allà hi intervindran Josep Guia, membre del comitè executiu del Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN); Agustí Cerdà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV); Antoni Infante, representant del Moviment de Defensa de la Terra (MDT), i Anna Oliver, coordinadora al País Valencià de Solidaritat Catalana per la Independència (SI).

"Nosaltres els fusterians" neix a iniciativa d'aquestes quatre formacions valencianes amb motiu dels 90 anys del naixement de Joan Fuster, 20 de la seua mort i 50 de la publicació de Nosaltres, els valencians (també de Qüestió de noms, El País Valenciano i Poetes, moriscos i capellans). La importància d'aquesta triple efemèride ha portat les quatre formacions a acostar posicions i a sumar forces per retre homenatge a Fuster, ja que segons remarquen, l'escriptor i pensador és "la base de les nostres respectives organitzacions".

"Aquesta efemèride ens esperona a homenatjar la figura i l’obra del gran intel·lectual, el pensador que ens va afirmar, tan raonadament, la nostra condició nacional", expliquen.