Actes
Girona acull el cicle d'activitats "Som Països Catalans"

Excursions, conferències, presentacions i mobilitzacions conformen la programació d'aquest cicle, que se celebrarà durant el mes d'abril

17/04/2012 Política
Aquesta setmana comença el cicle d'activitats "Som Països Catalans", que se celebrarà durant el mes d'abril a Girona. El programa d'actes, organitzat per la CUP juntament amb les organitzacions de l'esquerra independentista gironina, té com a objectiu "reafirmar un cop més el compromís amb el marc nacional dels Països Catalans", com també "col·laborar a difondre la realitat dels diferents territoris que conformen el nostre país, així com les campanyes, projectes i lluites que dia a dia hi estan desenvolupant les nostres companyes i companys".

Els actes que conformen el cicle, entre els quals hi ha excursions, presentacions, xerrades i mobilitzacions, començaran aquest divendres amb una xerrada sobre la situació política a les Illes, que se celebrarà a partir de les 8 del vespre al Punt de Trobada de la Rambla. L'acte comptarà amb la intervenció d'en Guillem Colom, que és militant de l'Esquerra Independentista de Mallorca. Al cap de dos dies, el diumenge 22 al matí, el Casal Independentista El Forn ha organitzat tres caminades simultànies, amb l'objectiu de plantar l'estelada a tres cims del Gironès, com són el Puig d'Arques, Els Àngels i Rocacorba.

Un dels actes més destacats del cicle és la inauguració de la nova seu política de la CUP a Girona, situada al carrer de la Força 7. L'acte se celebrarà el mateix diumenge 22 a la tarda, i comptarà amb la presència de Xavi Sarrià, Miquel Ramos i Miquel Gironès, membres del conjunt musical Obrint Pas, que presentaran el darrer disc del grup 'Coratge' i faran una xerrada sobre la situació política al País Valencià. La inauguració del local, que també serà la seu de l'organització juvenil Maulets, culminarà amb un pica-pica per a les persones assistents.

Les organitzacions de l'esquerra independentista també tindran parades de venda de llibres, roses i material divers a la plaça Catalunya durant la diada de Sant Jordi. Posteriorment, el dimarts 24 a les 7 del vespre a la Sala de Graus de la facultat de Lletres (UdG) se celebrarà una conferència sobre els 50 anys de la publicació de Nosaltres els valencians, la cèlebre obra de Joan Fuster, a càrrec de l'historiador i membre de la CUP, Toni Rico. L'última cita amb el cicle serà l'autobús que sortirà des de Girona cap a València, per participar en la manifestació que recorrerà els carrers de la ciutat el 28 d'abril, en motiu de la diada del País Valencià.