Llengua
Suport als vaguistes de fam pel català

El Consell de la Societat Civil de Mallorca dóna suport i es solidaritza amb Jaume Bonet, de Jubilats per Mallorca, amb motiu de la seva Vaga de fam per Llengua.

10/03/2012 Llengua
L’organisme considera l’acció de Bonet molt valenta i compromesa, i una mostra de l’oposició social que ha provocat l’avantprojecte de reforma de la llei de funció pública, que elimina l’obligatorietat de què els treballadors públics parlin i escriguin la llengua pròpia de Mallorca, segons informa Tribuna Mallorca

El Consell de la Societat Civil de Mallorca, com a organisme que agrupa més de cinquanta entitats socials, demana al Govern que reflexioni i rectifiqui la seva política lingüística, que està provocant divisió i crispació social. Per al Consell de la Societat Civil, la promoció de la nostra llengua és fonamental, ja que el seu coneixement per part de tota la societat promou la cohesió social, sobretot en uns moments en què les nostres illes han rebut un nombre important de població nascuda fora i que no té el català com a idioma propi. El Consell lamenta els prejudicis que aquesta llei pot provocar en el dret dels ciutadans a adreçar-se en català a l’administració pública.