Poemes
Per quart any consecutiu Granollers s'omple de poesia amb els Versos Lliures

Diumenge passat, unes cinquanta persones, guix en mà, van donar el tret de sortida a l'edició d'enguany amb l'acció poètica.

17/03/2012 Lletres
A les 19h comença el cicle els Versos Lliures 2012 amb una jornada inaugural on la DONA esdevindrà el centre, l'excusa i el motiu del tret de sortida, sota el títol del Vers Femení  amb la presentació del llibre "Màscares i reclams. 20 dones poetes interpreten Montserrat Abelló" (Curbet Edicions, 2012) amb Vinyet Panyella.

Després de la presentació, a dos quarts de nou, les poetes Mireia Calafell, Meritxell Cucurella-Jorba, Sònia Moya i Blanca-Llum Vidal i Vineyet Panyella oferiran un recital per cloure la jornada.

Tot plegat serà sota l'atenta i apassionada mirada de Montserrat Abelló, que trepitjarà Granollers de la mà del C.P l'Esquerda i en el marc dels Versos Lliures.

Abelló és una de les poetes contemporànies de referència, amb una llarga trajectòria com a traductora i amb una obra que amplia els horitzons de la nostra terra i allibera estigmes i prejudicis de les dones. Abelló és Premi d'Honor a les Lletres Catalanes i Premi Nacional de Cultura 2008, entre d'altres premis i reconeixements. Tot plegat, a la casa de cultura Sant Francesc.

El cicle s'allargarà fins el 19 d'abril amb quatre recitals, un complement directe i l'exposició permanent de poesia visual de Toni Prat.

Recitals

- 22 de març amb Albert Forns i Silvie Rothkovic i la presentació de l'exposició de Poesia Visual de Toni Prat.

- 29 de març amb Eduard Escoffet i Martí Sales.

- 12 d'abril abm Jaume Pons Alorda i Mireia Vidal-Conte.

- 19 d'abril amb "Vallès VS Vallès".
A l'equip occidental: Roc Casagran, Xavier Grimau i Josep-Ramon Bach.
A l'equip oriental: Joan Gener Barbany, Esteve Plantada i Santi Montagud.
Lloc: Casal Popular l'Esquerda (Av. Prat de la Riba, 31. Granollers) a les 20:30h.

Complement Directe
14 d'abril:
20:30h. El romanço d'Anna Tirant, amb Josep Pedrals.

Lloc: Casal Popular l'Esquerda (Av. Prat de la Riba, 31. Granollers)

Tots els actes són amb entrada gratuïta.


Micromecenatge


Enguany, des de l'Esquerda, s'ha apostat per engegar una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per finançar part del cicle. Ara per ara, la campanya (que inicialment demanava 500 euros) ja porta recollits 755 euros, i encara queden 3 perquè s’acabi. Els organitzadors esperen augmentar aquesta xifra, i també guanyar espectadors: en les tres edicions anteriors dels Versos Lliures, s'ha compta amb la presència d’unes desenes de persones de mitjana a cada recital i activitat.