Llengua
El lipdub per la llengua assoleix els 2.000 euros amb el micromecenatge

Ara però la fita és aconseguir 1.000 euros més per "donar una altra dimensió a la reivindicació, la gravació de tot l'acte en 3D"

07/03/2012 Llengua
Amb el projecte Verkami, el Lipdub per la llengua ha superat el primer objectiu, aconseguir 2000€ per a pagar les primeres despeses. Ara però la fita és aconseguir 1.000 €uros més. Aquests serviran per 'donar una altra dimensió a la reivindicació, ja que si s'assoleixen serviran per fer la gravació de tot l'acte en 3D'.

La Federacó d'Entitats per la defensa de la llengua i la cultura catalana  recorda que 'amb més diners faren millor, en millors condicions i millor qualitat. En el cas que hi hagi beneficis, la totalitat dels diners recollits seran destinats a la promoció de la llengua catalana a Catalunya Nord'.

El LipDub es fa perquè que l'estat i els seus diputats votin una llei que garanteixi els drets lingüístics a l'estat francès, el català - per exemple - seria llengua protegida oficialment per a Catalunya Nord. Aquest serà el primer cop que es reivindica tots els territoris de l'hexàgon on es parla altra llengua, alhora el mateix dia, i de formes escollides per cada lloc.

La jornada del 31 de març serà doncs un "diada històrica" pel to reivindicatiu a tot l'estat a Kemper (Bretanya), Baiona (Iparralde), Ajacció (Còrsega), Tolosa de Llenguadoc (Occitània), i Estrasburg, plaça Klèbert (Alsàcia)