REFORMA LABORAL
La CUP demana a l'Ajuntament de Palautordera que rebutgi públicament la reforma laboral

La formació afirma que la reforma serà inoperant de cara a crear ocupació i a estimular un creixement econòmic

06/03/2012 Política
La CUP a Palautordera (Vallès Oriental) ha presentat una moció en defensa dels drets dels treballadors i en contra la reforma laboral que el Govern espanyol va aprovar per decret llei el passat mes de febrer. La reforma suposa un canvi profund en la legislació laboral i afecta greument als drets laborals dels treballadors i treballadores.

La reforma, entre d'altres aspectes, facilitarà l'acomiadament reduint a un mínim de 35 dies i a un màxim de 24 mensualitats la indemnització per acomiadament improcedent, també ampliarà les causes d'acomiadament objectiu amb una indemnització de 20 dies per any treballat i eliminarà el tràmit d'autorització prèvia de l’administració en l’execució dels ERO. Per altra banda, també aplicarà mesures que incrementen la inseguretat en les relacions laborals i ataquen el dret a la negociació col•lectiva. El fet que les ETTs puguin actuar com agències de col•locació, facilitarà a l'empresa modificar jornades laborals, horaris i tasques a realitzar i degradarà el paper dels convenis col•lectius, potenciant la relació individual i desigual entre treballador/a i empresa.

La formació ha explicat que l'actual crisi no està relacionada amb el model de relacions laborals sinó que “la crisi és producte d’un model de creixement econòmic esgotat, basat en l'explotació intensiva dels recursos, tant naturals com humans, en l'especulació i el miratge de l'enriquiment fàcil i ràpid”. També han recordat que cap de les anteriors reformes laborals han incidit positivament en l'ocupació i han afirmat que aquesta reforma “serà inoperant de cara a crear ocupació i a estimular un creixement econòmic que beneficiï a les classes populars i al conjunt de la ciutadania ja que les mesures proposades no ataquen a les causes de la crisi que vivim”.

La CUP demana suport en les mobilitzacions ciutadanes

La moció exigeix a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera que, “com a responsables de defensar els interessos generals dels vilatans i vilatanes i com a òrgan competent en les condicions laborals de gran part dels treballadors del municipi, manifesti públicament el rebuig a la reforma laboral decretada pel Govern espanyol i que adopti el compromís de no aplicar els punts de la reforma que habiliten les administracions per acomiadar treballadores i treballadors”. La moció també demana a l'equip de govern que doni suport a les mobilitzacions socials i ciutadanes en defensa dels drets laborals i els serveis públics que s'organitzin al Baix Montseny.