Alliberament Nacional
La CUP de Barcelona saluda la constitució de l'ANC

La formació independentista dóna la benvinguda l’ANC i encoratja a la seva militància a continuar conjuntament la lluita fins a l’assoliment de la independència i la plena llibertat política i social del nostre poble

14/03/2012 Política
La CUP de Barcelona saluda la constitució de l'ANC La CUP de Barcelona saluda la constitució de l'ANC | Autor: Pere Brunet
En comunicat de premsa emès aquest matí, la CUP a Barcelona, ciutat que ha acollit aquest cap de setmana la constitució de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), saluda la constitució d’aquesta nova iniciativa que es proposa com a objectiu d’avançar cap a la tan desitjada independència.

Per la CUP, aquest objectiu és tan necessari com el fet d’assolir-lo en el conjunt del territori, els Països Catalans. "Vivim un moment clau i possiblement estiguem a l’inici d’un procés irreversible que ens dugui a l’alliberament com a nació. Amb més motiu, doncs, considerem necessari aconseguir que l’efervescència viscuda els darrers anys al Principat esdevingui un autèntic motor que impulsi la independència de tot el país", remarca la formació.

També considera que un procés tan profund i únic com aquest esdevé una oportunitat històrica per contribuir a la construcció d’un país socialment just, establint les bases d’una terra lliure amb un model econòmic que asseguri el benestar de tothom, i no només d’una part dels seus habitants. "I més ara, quan la crisi i les retallades que vivim sembla demostrar que l’actual model no farà possible de cap manera aquest objectiu, i que la pertinença a institucions supraestatals no garantirà la plena sobirania econòmica i política, ans el contrari", puntualitza la nota.