Ensenyament en català
Inicien una campanya per evitar el tancament de la Bressola de Càldegues

Catalunya Nord per la Independència inicia una campanya d'enviament de missatges electrònics a favor de l'ensenyament en català al nord de l'Albera, davant l'anunci del tancament de la Bressola a Càldegues (Cerdanya)

08/03/2012 Llengua
Els missatges es poden adreçar des de la pàgina web de Catalunya Nord per la Independència i estan adreçats al President del Consell Regional a Montpeller, a la  Presidenta del Consell General dels P.O. i al Conseller General a Sallagosa.

El text del missatge exigeix que  les institucions, les "d'aquí a dalt, han d 'assumir les seues responsabilitats.  Com ho fan els Consells Generals i Regionals de la Bretanya, del País Basc i d' Alsàcia!  Christian Bourquin va dir, fa pocs dies, que havíem de mirar cap al nord, cap a Montpeller" i no deixar-ho tot  a la Generalitat.
Catalunya Nord per la Independència recorda  que més de 30% dels pares desitgen ensenyament en català pels seus fills, i hi tenen dret uns 4% de l'alumnat. És per això que remarquen "no podem acceptar perdre el poc que tenim".

Amb aquesta iniciativa, la plataforma independentista vol expressar la seva indignació i que sigui compartida  arreu del territori amb l'enviament de missatges en defensa de l'ensenyament en català.

Ahir informàvem que el petit poble nord-català de Càldegues, integrat al municipi de la Guingueta d'Ix, a l'Alta Cerdanya, es quedaria sense escola Bressola a final de curs. El Consell d'administració de la Bressola havia pres aquesta decisió a la reunió de dimarts 28 de febrer després de consultar-ho amb la Junta dels Amics de la Bressola.