29-M
El Pla de l'Estany crida a la vaga general
16/03/2012 Laboral
El Pla de l'Estany escalfa motors per la vaga general del 29 de març. La CUP ha fet una crida als treballadors del conjunt de la comarca a sortir al carrer en defensa dels drets laborals i contra la reforma i a secundar la vaga participant als Comitès de Vaga locals amb l'objectiu de "reforçar el sindicalisme nacional i de classe i l’espai de la Unitat Popular".

La formació s'ha solidaritzat amb la lluita que han emprès els treballadors d'Acció Social del Pla de l'Estany contra les retallades socials. "Animem les classes populars d'aquest país a seguir l'exemple dels treballadors de l'Assacs i mobilitzar-se en defensa dels seus drets, perquè només amb dignitat i mobilització aturarem l'ofensiva neoliberal que pretén desmantellar els serveis bàsics i tots els drets adquirits durant tants anys", manifesta l'organització, que ha recordat que al passat ple municipal l'Ajuntament de Banyoles va tombar una moció que havíem presentat per tal de gravar els pisos buits i incentivar així el mercat de lloguer amb l'objectiu de facilitar l'accés a l'habitatge en un context de dificultats per als que menys tenen.

"Des de la CUP apostem per una tasca política al servei de la majoria treballadora de la nostra ciutat, de la nostra comarca i d'aquest país; els qui pateixen la crisi, no els qui en treuen profit", sentencia, i denuncia que "la dreta política, CiU i PP, aprofiten aquesta crisi per avançar en el seu projecte d'explotar encara més la classe treballadora per incrementar els seus beneficis". Així ho demostren, apunta, "les retallades a la renda mínima d'inserció just quan s'haurien d'incrementar i, a la nostra ciutat, la paralització de les actuacions al barri de la Farga". "En canvi, no fan res per perseguir, per exemple, el frau fiscal, que a Catalunya multiplica per sis les retallades que ha aplicat el govern de CiU. A qui serveix la dreta política d'aquest país? Als treballadors segur que no", rebla.

De la seva banda, el Casal Popular del Pla de l'Estany també ha defensat la vaga general combativa que trenqui amb els sindicats majoritaris. El casal aposta per fer que aquesta vaga "sigui un pas més per continuar organitzant-nos i lluitant pels nostres drets i contra el capitalisme".

El casal titlla la reforma laboral d'"atac sense precedents a la classe treballadora" basada en "polítiques expressament dissenyades per privatizar els serveis públics, precaritzar les relacions laborals i explotar més i millor el nostre treball". "Empresaris i banquers s'aprofiten de la crisi per augmentar el seu poder i retallar els drets de les classes populars", manifesta. A més, subratlla que tot i que els sindicats majoritaris CCOO i UGT han convocat la vaga "també són culpables d'aquestes polítiques" ja que "any rere any aquests sindicats han anat pactant i cedint davant de l'estat i la patronal, desmobilitzant i abandonant la lluita per millorar les condicions laborals dels i les treballadores".