Illes Balears
Bauzá apuja el sou als membres del seu gabinet

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha suspès cautelarment aquesta decisió

28/03/2012 Política
El president del govern balear, José Ramón Bauzá, ha apujat un 25% els sous dels membres del seu gabinet. El portaveu parlamentari del grup PSM-IniciativaVerds-Entesa, Biel Barceló, ha assegurat que la pujada de sous és “una vergonya, es miri com es miri”.

Tot i així, el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha suspès cautelarment aquesta decisió pel greuge comparatiu amb la resta de treballadors del sector públic en resposta a una denúncia del sindicat UGT.

Barceló ha instat el Govern a rectificar arran de la decisió del TSJIB ja que “la crisi l’ha de suportar tothom”. Barceló recorda que la coalició nacionalista i ecosocialista va ser la primera formació que va denunciar políticament la mesura aprovada pel Govern del PP, i afirma que pujar els sous del personal de confiança del president mentre s’apliquen retallades, s’acomiaden treballadors públics o se’n rebaixen els sous “és una greu errada i una vergonya".

El portaveu del PSM-IV-ExM assenyala que “parlar d’austeritat i al mateix temps apujar els sous del personal de confiança dels alts càrrecs polítics és una greu incoherència”. Biel Barceló insta el Govern a “predicar amb l’exemple”, a rectificar la decisió i a tornar els doblers que aquests assessors han cobrat de més durant aquests mesos.