Alliberament nacional
Vic rebutja demanar l'abolició de la monarquia espanyola

El ple de l'Ajuntament ha tombat la moció de la CUP pels 5 vots en contra de PxC mentre que SI, CiU, PSC i ICV s'han abstingut

09/01/2012 Política
El ple de l'Ajuntament de Vic ha rebutjat avui la moció presentada per la CUP que demanava l'abolició de la monarquia espanyola. La proposta no ha prosperat pels vots en contra dels cinc regidors de PxC. De la resta de grups, només la CUP i ERC hi han votat a favor, mentre que CiU, PSC, SI i ICV s'han abstingut. CiU ha considerat que era una moció que no tocava debatre en aquest consistori. “La moció té errors de plantejament, és redundant i interfereix en les competències del Parlament”, ha al·legat Anna Erra (CiU), segons es desprèn de la crònica del ple que ha fet Osona.com.

Diversos municipis s'han interessat per la moció que tal com va informar Llibertat.cat va aprovar l'Ajuntament de Viladamat, governat per la CUP. Aquest dijous Arenys de Munt debatrà la proposta i el 16 de gener serà el torn de Sant Cugat del Vallès.

D'altra banda, el ple vigatà ha aprovat els estatuts de l’Associació de Municipis per la Independència,  constituïda a mitjans de desembre a Vic. Tots els grups hi han donat suport a excepció dels PSC, que s’ha abstingut, i de PxC, que hi ha votat en contra. Aquesta darrera formació ha qualificat l'associació com “un brindis al sol”.

Primer ple sense Laia Jurado


El d'avui ha estat el primer ple sense la regidora de la CUP Laia Jurado, que ha renunciat al seu càrrec i ha estat substituïda per Nil Puigivilà, tal com va informar Llibertat.cat.

L’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, ha lamentat que la regidora de la CUP hagi plegat i ha assegurat que “ha fet una oposició franca i lleial”. La portaveu de la formació, Georgina Rieradevall, ICV-EUiA i Si han agraït públicament la tasca feta per Jurado.

També hi ha hagut moviments a PxC, on l’exregidor Joan Carles Fuentes ha tornat al consistori, on va ser-hi la passada legislatura, per substituir Josep M. Paré, que és a la presó per apropiació indeguda. Es dóna la circumstància que Fuentes també està condemnat per un cas de racisme, tot i que encara no hi ha sentència ferma.