RETALLADES ENSENYAMENT
USTEC-STEs proposa fer vaga a la resta de sindicats

USTEC-STEs proposarà a la resta de sindicats la convocatòria de vaga a l'ensenyament públic com a nova mesura de pressió

16/01/2012 Laboral
Després de les continues retallades salarials que s'han anat aplicant durant el 2010 i 2011, ara s'hi afegeixen noves propostes com l'augment de l'IRPF, la disminució de les pagues extres, l'ajornament del primer estadi, l'augment de les hores lectives i d'altres mesures que s'aniran concretant a mesura que passin els dies.

El Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament Públic (USTEC-STEs) ha criticat el fet que la consellera d'ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, hagi aprofitat la conjuntura per prendre mesures que van més enllà del 2012, “unes mesures que agreugen la situació i la qualitat de l’ensenyament públic i deterioren encara més les condicions de treball del professorat.”

Una de les últimes propostes en retallades que la portaveu del sindicat, Rosa Cañadell, ha volgut subratllar, és el fet que a l’increment de l’horari lectiu del 2011 i de la precarietat laboral, s’hi afegeix ara allargar en tres anys el termini per poder accedir i cobrar el primer estadi, juntament amb l’enduriment dels criteris per poder accedir a la resta. Uns criteris, que Cañadell, qualifica de “subjectius” i “que busquen configurar un nou model d’escola més autoritari”. D’altra banda, també ha denunciat el fet que la Llei d’acompanyament dels PPGG de la Generalitat deixi oberta la porta per incrementar, encara més, l’horari lectiu del professorat.

USTEC-STEs, davant la previsió de continuïtat de les retallades en els propers anys, ha manifestat la necessitat d'endurir les mesures de pressió i ha proposat a la resta de sindicats la convocatòria de primera vaga a l'ensenyament public.

Manifestació per l'ensenyament públic

El sindicat USTEC-STEs juntament amb la resta d'organitzacions sindicals, han convocat una manifestació prevista pel proper 18 de gener a 2/4 de 6 de la tarda, que anirà de la Plaça Sant Jaume fins al Parlament, sota el lema “No a les retallades, salvem els serveis públics”. Les organitzacions han fet una crida a tots els empleats públics, treballadors i ciutadans en general a defensar els serveis públics i els drets socials de la ciutadania per tal d'impedir l'aplicació de les polítiques de retallades que s'estan duent a terme arreu del país.

A Girona es concentraran a la Plaça Pompeu Fabra a 2/4 de 6 de la tarda, mentre que a Tarragona es farà davant l'Hospital Joan XXIII a les 12 del migdia i a Lleida es realitzaran diverses concentracions davant les escoles de primària i secundària.