Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manresa
Un detingut mor després que els Mossos el deixessin en coma induït

Generalitat i Mossos defensen l'actuació policial però la família assegura que la víctima, de 34 anys, "no es va resistir en cap moment"

01/01/2012 Drets i Llibertats
Aquest diumenge ha mort un home que estava en coma induït després que el detinguessin els Mossos d'Esquadra. La policia va detenir divendres passat Sergio E. C., de 34 anys i veí de Manresa, per un delicte d'atemptat de resistència greu contra els agents de l'autoritat.

Segons la versió policial, en el moment de la detenció la víctima va oferir resistència i fins i tot va arribar a agafar l'arma d'un dels agents. Un cop arrestat, el detingut i cinc policies van ser traslladats a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Els agents van ser donats d'alta dissabte, però el detingut, que tenia problemes per respirar, va haver de romandre ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

Els familiars ja han presentat una denúncia a la policia catalana al jutjat d'instrucció de Manresa per intent d'homicidi. I és que la versió de la companya del detingut és ben diferent. En declaracions a Catalunya Informació, ha assegurat que "ell no es va resistir en cap moment" i que eren 14 els mossos que van intentar detenir-lo.

El cas ha obligat el conseller d'Interior, Felip Puig, a comparèixer aquest diumenge per donar explicacions i ha atribuït l'aturada cardíaca del detingut a la seva actitud "agressiva" i al "sobreesforç" que va haver de fer en plantar cara als cinc agents que el van identificar aquest divendres. Sense "la resistència, l'agressió" i "l'intent d'apoderar-se de l'arma d'alguns dels agents, el detingut no hauria tingut cap "accident", ha asseverat. "L'excitació, la violència i la condició física va comportar que en un moment donat tingués una situació sobrevinguda com a conseqüència d'un sobreesforç", ha afirmat el conseller.

Puig ha blindat els Mossos de qualsevol responsabilitat i ha assegurat que l'actuació dels agents va ser "correcta" i que van actuar en "contenció i reducció".

Igualment, el director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, també ha defensat els Mossos però ha anat més enllà i ha assegurat que l'actuació policial va ser "impecable". Així, ha explicat en declaracions a l'ACN que espera que l'autòpsia del jove "tregui qualsevol ombra de dubte sobre una actuació policial que considerem que va ser impecable". "Va ser una actuació complicada. No es pot pensar que hi hagi hagut una mala praxis", ha assegurat Prat. Tot i això, la policia obrirà d'ofici una investigació interna.

Un fet similar al mes d'agost

El passat mes d'agost un altre jove va quedar en coma després de ser detingut, també, pels Mossos d'Esquadra. Llavors la policia va adduir que Mustapha es va intentar suïcidar amb els cordons de les sabates, però llavors col·lectius alternatius es preguntaven: "Com és possible que un detingut emmanillat, trobant-se sota custòdia policial i dins d'un hospital, es pugui intentar suïcidar sense que ningú ho vegi i intervingui?".
Valora
Rànquings
  1. La professora de l'UdG Esmeralda Úbeda torna a realitzar actes vandàlics unionistes
  2. Membres de La Forja i la CUP fan fora de Sant Pol els arrenca-llaços dels Segadors del Maresme
  3. Convoquen una concentració a Cotlliure per la justícia i les llibertats en protesta de la visita de Pedro Sánchez
  4. El suport de més de 50 organitzacions i desenes de comitès de suport fan preveure una vaga general massiva
  5. UB per la República se suma a la Vaga General
  6. Universitats per la República interromp el Word Law Congress per denunciar la “falsa justícia” espanyola
  7. La CUP-Crida per Girona denuncia manca de planificació del Departament d'Ensenyament davant del tancament del P3 de l'Escola de Font de la Pólvora
  8. Els Mossos detenen un militant de La Forja en el seu domicili a Badalona
  9. La CUP Mataró fa una crida a la mobilització general en defensa dels drets civils, socials i nacionals
  10. Denuncien que la Generalitat vulgui censurar l'acte de Jose Pàmies a Blanes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid