Mataró
La majoria espanyolista rebutja que l’Ajuntament s’adhereixi a l’Associació de Municipis per la Independència

Els vots en contra del PP, PSOE i PXC i l’abstenció d’ICV-EUiA tomben la proposta de la CUP que comptava amb el suport de CiU.

13/01/2012 Política

El regidor de la CUP, Xavier Safont-Tria, ha manifestat que aquesta proposta respon al neguit del poble català davant la claudicació dels seus governants. Ha afegit que el nostre país necessita la independència per continuar avançant i que si qui governa no hi vol fer passes algú altre (l’esquerra independentista) ho ha de fer. També ha reclamat dignitat davant la mediocritat de les negociacions pel finançament que, amb l’excusa de la crisi, ens porten cap a més retallades i més control al nostre autogovern.

 El representant de CiU ha anunciat el seu suport a la proposta “per coherència”, tot i que ha retret al regidor de la CUP les crítiques fetes en relació als acords amb el PP, fets segons ha dit “per responsabilitat”.

Els altres partits han defensat la unitat d’Espanya cadun a la seva manera.

La regidora del PSC-PSOE, Consol Prados, ha fet servir el discurs de la por defensant, sense gaire convicció, el projecte federalista del PSC-PSOE (fet que motivà rialles entre els assistents al Ple). 

El representant del PP ha argumentat que els independentistes són “cada cop menys” (tot el contrari del que demostren les darreres enquestes publicades).

La regidora de PXC, Mònica Lora, s’ha justificat dient que ells són “catalanistes”, però no “independentistes”, és a dir, obertament contrària a la llibertat nacional del poble català.

El representant d’ICV-EUiA ha basat l’abstenció del seu grup en què defensen “un estat plurinacional”.

Xavier Safont-Tria els ha replicat que amb la seva actitud “demostren una absoluta manca de perspectiva històrica” i que estan “retardant una decisió que d’aquí a poc fins i tot els seus votants reclamaran”.

Cal destacar l'ampli suport expressat per diferents col·lectius i organitzacions de la ciutat (Maulets, CAL, ERC, JERC, ANC, Reagrupament i SI) i la intervenció de Rosa Guanyabens en nom de l'associació Mataró per la Independència.