CORRUPCIÓ GOVERNAMENTAL
La fabricació dels uniformes del Mossos: un negoci de família de CiU

El negoci milionari de la fabricació dels uniformes -en temps de crisi- passa casualment a l'empresa del germà del batlle de La Seu, Albert Batalla (CiU).

21/01/2012 Política
L’empresa encarregada de la confecció de la nova uniformitat que hauran de dur els Mossos d’Esquadra a partir d’aquest any 2012 és TEXTIL SEU S.A., localitzada a La Seu d'Urgell.

L’administrador i responsable d’aquesta empresa de confecció dels uniformes de la policia autonòmica és Martí Batalla Siscart. Precisament aquest empresari del ram de la confecció és el germà d’Albert Batalla Siscart, batlle d’aquesta població –La Seu d’Urgell- des de l’any 2008, inicialment mitjançant coalició bipartita entre Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Convergència i Unió (CiU) i actualment com a cap de llista de CIU que va ser la força política més votada a les eleccions municipals de la Seu d’Urgell a l’any 2011, amb un 41,16% del total dels vots i aconseguint així 8 regidors.

En alguns mitjan s’ha denunciat que el cos de Mossos d’Esquadra no han canviat el seu model d’uniforme odivial des de l’any 1983. Però precisament en aquest moment, de greu crisi i de protestes sindicals dels policies autonòmics contra les retallades la Generalitat del Principat, s'ha decidit revonar els uniformes i contractar una empresa “amiga” perquè els confeccioni: el germà de l’alcalde convergent. En aquest sentit, els sindicats dels policies autonòmics han esgrimit com a argument la poca idoneïtat de renovar els uniformes en aquest moment de crisi.