Alliberament nacional
UDC i Ara Reus impedeixen l'entrada de Reus a l'Associació de Municipis per la Independència

El ple de l'Ajuntament de Reus de divendres passat va rebutjar  sumar-se a l'Associació de Municipis per la Independència. Com va passar a Girona, la votació va separar CDC i UDC.

18/12/2011 Política
estelada estelada | Autor: Arxiu
La moció es va tombar amb els vots negatius del Partit Socialista i el Partit Popular, les abstencions d'Unió i d'Ara Reus. Convergència i la CUP han votat conjuntament a favor de la moció. Els 13 vots de PSC i PP han valgut per davant, doncs, dels 8 vots favorables i les 5 abstencions.

Malgrat el PSC i el Partit Popular tenen majoria absoluta al ple reusenc, avui es donava la circumstància que un dels regidors socialistes, Jordi Lamas, no ha participat del ple. Si finalment Ara Reus i els regidors d'Unió haguessin votat favorablament, i tenint en compte el vot de qualitat del batlle, la moció hagués tirat endavant.

Hipòlit Montseny, responsable d'Unió a la ciutat de Reus, ha explicat que el seu partit "comparteix l'objectiu" de l'Associació però no "el full de ruta". Un cop més, el partit de Vila d'Abadal, l'alcalde de Vic, deixa sol al fundador i ideòleg de l'associcació. Per la seva banda, Ara Reus ha argumentat errors de forma en la moció per votar-hi en contra. Seguint la tònica del partit municipalista, Cervera ha tornar a esgrimir indecisió en l'argumentació del seu vot.

David Vidal, portaveu de la CUP i partit que ha presentat la moció, s'ha mostrat "molt preocupat" i ha explicat que sentia "vergonya" després dels arguments de vot del PSC i d'Ara Reus. Vidal ha explicat que, "almenys", el Partit Popular no "enganya" i diu i fa el mateix, no com aquests dos darrers partits.

Font: Reus Digital