Alliberament nacional
Vilassar de Mar se suma a l'Associació de Municipis per la Independència

Vilassar de Mar (Maresme) és un dels darrers municipis que s'ha adherit aquesta setmana a l'Associació de Municipis per la Independència que es constituirà formalment el proper 14 de desembre.

02/12/2011 Política
Ahir al vespre, el ple municipal de Vilassar de Mar es va sumar a l'Associació de Municipis per la Independència. La moció presentada per la CUP va tenir el suport de CiU i ERC . En contra va votar el PP  mentre que el PSC i ICV es van abstenir.

Deu municipis més més han decidit adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència. Sant Pol de Mar  amb tots els vots a favor i només el del regidor del PP en contra. A Sant Cebrià de Vallalta la moció va prosperar després d'algun petit canvi en el text amb els vots a favor de CiU, ERC i ICV i amb l'abstenció del PSC. Sant Joan de les Abadesses ho va aprovar divendres passat per unanimitat. També s'hi han afegit darrerament Planoles, Gombrèn, Vallfogona del Ripollès, Sentmenat, Tordera i Malgrat. Properament es votarà l'adhesió a la iniciativa a Vallgorguina i a Calella.

La voluntat de l'associació és fer créixer el front independentista municipal fins uns tres-cents municipis i posar les bases d'una futura consulta oficial sobre la independència coordinada entre els consistoris. Comptat i debatut ja hi ha més del 10 per cent dels municipis catalans adherits, entre ells, nombroses capitals de comarca.