Televisió
RTVV indemnitzarà amb més de 18.000 euros el cessament del seu exsecretari, denunciat per assetjament sexual

La denúncia presentada contra Vicent Sanz, exsecretari general de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV)  per tres periodistes està encara en tràmit judicial

27/01/2014
El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha estimat parcialment els recursos presentats per RTVV i el seu exsecretari general Vicente Sanz, i ha reduït a la meitat la indemnització que l'ens haurà d'abonar-li, entre altres raons perquè no ho considera un alt càrrec del Consell.

Ambdues parts van presentar recurs de suplicació a una sentència del 19 de gener de 2011 en la qual es va fixar una indemnització de 36.512 euros per cessament de l'alt directiu, que havia estat denunciat per tres periodistes per assetjament sexual.

La sentència únicament revoca l'extrem referit a la indemnització per cessament, de manera que la quantitat que es fixa, 18.256 euros, la meitat de la fixada inicialment, correspon a la indemnització per falta de preavís en l'anunci de cessament per part de RTVV.

El TSJ del País Valencià entén que els successius contractes subscrits entre Sanz i RTVV no poden ser considerats com a propis d'un lloc d'alt càrrec del Consell i de l'Administració de la Generalitat.

En conseqüència, es desestima la petició de Sanz, que reclamava 140.303 euros com a indemnització, ja que la seva relació laboral amb l'ens públic depenia del director general que ho va cessar i no del consell d'administració de RTVV, com argumentava la seva defensa.

El director general de RTVV, José López Jaraba, va obrir un expedient disciplinari a Sanz al maig de 2010 per la comissió de fets suposadament constitutius de falta greu i li va cessar en les seves responsabilitats directives.

Al febrer d'aquest mateix any Sanz va presentar a Jaraba un escrit en el qual sol·licitava la suspensió cautelar del seu lloc "sense que això suposi la renúncia a la seva ocupació ni la rescissió contractual", petició que va ser acceptada a l'espera que es resolgués la denúncia presentada contra Sanz per tres periodistes, treballadores de l'ens públic, per assetjament sexual.

Segons el contingut de l'escrit del TSJ, Sanz va cobrar unes retribucions anuals brutes que van aconseguir els 55.485 euros entre octubre de 1995 i desembre de 1999; de 64.768 euros entre gener de 2000 i octubre de 2004; de 68.733 euros entre octubre de 2004 i octubre de 2007 i 70.108 euros entre octubre de 2007 i octubre de 2009.

Vicente Sanz es troba actualment de baixa per incapacitat temporal, segons el contingut de la sentència del TSJ. La denúncia presentada contra Sanz per tres periodistes està encara en tràmit judicial.