Política
L’ANC presenta la convocatòria de la seva assemblea constituent

El proper dilluns, 12 de desembre, a les 12h  al Museu d'Història de Barcelona  (plaça del Rei). L'acte comptarà amb les intervencions dels membres de l'ANC, Jaume Marfany, Pere Pugès, Pep Riera i Roser Loire i del promotor de l'Associació Municipis per la Independència i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal.

08/12/2011 Política
Els membres de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) faran pública la convocatòria de l’assemblea constituent de l’organització, que se celebrarà el proper 10 de març del 2012. L’acte també servirà per desvetllar els principals eixos del full de ruta de l’ANC, així com el seu desplegament pel territori, amb 95 assemblees territorials constituïdes en l’actualitat i 97 en fase de constitució.

A la presentació s’informarà de la Marxa per la Independència, que recorrerà el país en deu columnes del 23 de juny a l’11 de setembre del 2012 i cabarà en una gran manifestació l’11 de Setembre, a Barcelona, on confluiran les 10 columnes. Un dels diversos objectius de la Marxa és el de superar el nombre de 500 assemblees i per incorporar de forma massiva als  joves. La Marxa serà la primera gran acció de l’ANC.

Per mostrar les complicitats i la tasca complementària de l’ANC i l’Associació de Municipis per la Independència, el seu promotor, l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, també intervindrà a l’acte. Actualment hi ha 120 municipis de Catalunya adherits a l’associació de “municipis per la independència” i s'han de fer arribar la proposta d’adhesió a tots els que encara no hi són.

Hi ha el projecte celebrar, a finals de la primavera de 2013 i tots el mateix dia, un referèndum on es pregunti sobre la independència de la nació catalana. L’objectiu és ambiciós. Ara bé, consideren que si les Consultes varen aconseguir prop de 900.000 votants, ara s'ha de passar dels dos milions. Són conscients que l repte és dur i els batlles i regidors ho saben que estaran fent el primer gran acte de desobediència civil a l’Estat espanyol. Passi el que passi, l'ANC assegura que no els abandonarà.