Alliberament nacional
Girona decideix avui si s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència

El ple debatrà avui la proposta presentada per la CUP - Si s'aprova Girona serà la primera capital de demarcació a formar-ne part

12/12/2011 Política
L'Ajuntament de Girona podria aprovar avui que la ciutat s’adhereixi a l’Associació de Municipis per la Independència, una entitat a la qual més de 150 consistoris catalans s’han integrat. Girona seria la primera capital de demarcació a formar-ne part.

Així, el ple municipal d'aquest dilluns debatrà una moció que el grup municipal de la CUP va registrar la setmana passada. El regidor i portaveu de la CUP, Jordi Navarro, ha fet una crida a la resta de grups a donar suport a la proposta, “per tal que la iniciativa prosperi amb una majoria àmplia dels vots del ple”.

“Després de la victòria del PP a les eleccions espanyoles és important que com a ciutat marquem territori, i ens posicionem clarament en defensa dels nostres drets com a poble”, ha declarat el portaveu. Navarro també ha defensat “el paper imprescindible dels municipis i el món local en la construcció nacional dels Països Catalans”.

Finalment, la CUP ha animat a la ciutadania a assistir al ple del dilluns, en què es debatrà la moció, “per fer pressió i aconseguir aquesta feta”.

Dimecres, la constitució de l’entitat

Justament dimecres se celebrarà, a Vic, la reunió constituent de l’entitat, que va impulsar ja fa mesos el batlle d’aquesta ciutat d’Osona, Josep Maria Vila d'Abadal. La CUP espera que l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, pugui assistir-hi com a representant de la capital gironina.