Alliberament Nacional
Els Consells Comarcals d'Osona i l'Alt Penedès se sumen a l'Associació de Municipis per la Independència

En els darrers dies també ho han fet les poblacions de Roses, Súria, Ivars d'Urgell, Vidreres, Collbató i Roquetes. Ara bé, al poble de Castellnou, la moció fou rebutjada pels vots contraris dels regidors del PSC.

30/12/2011 Política
El Consell Comarcal d’Osona es va sumar a l’Associació de Municipis per la Independència. CiU, ERC, els Independents, ICV i la CUP hi van votar a favor; la PxC, en contra. I a les files socialistes, hi va haver disparitat de criteri, dels 5 amb dret a vot, tres ho van fer a favor i dues en contra.

Per la seva banda, el Plenari del Consell Comarcal de l'Alt Penedès va  aprovar la  moció  per adherir-se a l’Associació de Municips per la Independència.

Amb aquestes dues adhesions més que se sumen a les de  Les Borges Blanques, Gironés, el Baix Empordà i la Selva, el nombre de Consells Comarcals adherits  és de 6.

Roses (Alt Empordà)
A l'últim ple ordinari de l'any 2011 els membres de la corporació han decidit, per majoria, que Roses entri a formar part de l'Associació de Municipis per a la Independència. Una decisió que ha estat presa per una moció presentada pels integrants del grup municipal Gent del Poble, Francesc Giner i Ianna Arjona.

La proposta ha estat votada i aprovada per majoria a l'aconseguir 13 vots a favor, 5 en contra i 2 abstencions. Destacar que tant el grup municipal de CiU com del PSC han donat als seus regidors la llibertat de votar segons les seves idees envers la independència.

Súria (Bages)
El ple municipal ha aprovat l'adhesió amb els 10 vots a favor  (CiU, aiS, ERC i GIIS), 2 vots en contra (dos representants del PSC) i una abstenció (un representant del PSC).

Vidreres (Selva)

Vidreres s'ha adherit a la iniciativa de l'Ajuntament de Vic. En  la moció, que va ser aprovada pels vots a favor de CiU i ERC l'abstenció del PSC i el vot en contra del PP del ple, s'exposa que el consistori vidrerenc expressa la voluntat de concórrer a l'assemblea que elabori els estatuts que han de regir el funcionament de l'Associació. Així mateix, l'acord designa a l'alcalde, Jordi Camps, com a representant de l'Ajuntament de Vidreres en l'Associació a constituir, i quan aquest no hi pugui assistir podrà delegar mitjançant resolució expressa aquesta representació en un regidor.

Ivars d'Urgell (Pla d'Urgell)
L'Ajuntament d'Ivars d'Urgell va aprovar una moció per adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència. La moció presentada en el passat ple municipal es va aprovar amb vuit vots favorables i un en contra. Segons ha explicat Ramon M. Guiu, alcalde d'Ivars, la votació va ser secreta.

Amb Ivars ja són dos els municipis del Pla d'Urgell que s'han adherit a l'Associació de Municipis per la Independència, després que fa unes setmanes ho fes la capital, Mollerussa.

Roquetes (Baix Ebre)
El ple de l'Ajuntament de Roquetes, governat per ERC i CiU, ha aprovat aquest dimecres l'adhesió del consistori a l'Associació de Municipis per la Independència de Catalunya. L'adhesió de Roquetes a l'entitat municipalista en favor de la independència és la primera que es produeix al territori després de la constitució de l'Assemblea Nacional Catalana a les Terres de l'Ebre, el full de ruta de la qual inclou la realització d'una campanya perquè els ajuntaments ebrencs aproven la moció de Municipis per la Independència. D'entre els més de 150 d'arreu del país que ja ho han fet hi ha els ajuntaments de Tortosa, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar, Arnes i Deltebre. Després de Roquetes, també s'espera l'adhesió de Miravet i Xerta

Collbató (Baix Llobregat)
El darrer ple municipal ordinari de l'Ajuntament de Collbató, celebrat el 19 de desembre passat, va aprovar per 8 vots a favor, 2 en contra i 1 abstenció l'adhesió del municipi de Collbató a l'Associació de Municipis per la Independència, la proposta va ser presentada pel regidor d'Esquerra, Miquel Solà, i a més del seu vot va obtenir el suport dels 3 regidors del GIC, els 2 de CiU i 2 del PSC (Ana Úbeda i Oriol Castells). Concepció Alsina, del PSC, es va abstenir, i Salvador Valls, també del PSC, es va unir a Lorenzo García, del PP, per votar-hi en contra.

Per la sevanda, el plenari del Consell Comarcal de l'Alt Empordà va donar suport a  la noció d'adhesió a l’Associació de Municips per la Independència i una segona en suport a la Corporació Catalana de Mitjans d’audiovisuals.

Castellnou (Bages)
En ple extraordinari, on l'únic punt de l'ordre del dia era aprovar la moció presentada per CiU i Unitat per Castellnou d'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència, els 6 regidors socialistes han votat en contra i 2 regidors convergents i 1 regidor d'Unitat per Castellnou a favor, donant com resultat la no adhesió.

Amb aquest resultat, Castellnou serà, possiblement, un dels pocs municipis de Bages que quedarà fora de l'associació dels municipis per la independència.