Mataró
La CUP vol posar llum a la trama de l’Institut Noos

L’Institut Noos, una entitat creada per Iñaki Urdangarín, membre de la Casa Reial espanyola, està sent investigat per haver estat beneficiat en la desviació de fons públics a través de contractes fets a mida per diferents administracions.

29/11/2011 Política

Arran de les investigacions que du a terme el Jutjat de Palma i de la Fiscalia Anticorrupció, s’ha destapat que entre el 2005 i el 2006 l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró beneficià a l’Institut Noos amb diversos contractes menors. La CUP de Mataró sol·licita a l’actual govern municipal  que proporcioni a la Fiscalia Anticorrupció tota la informació referent als expedients de contractació i als pagaments efectuats a l’entramat empresarial dels Ducs de Palma.

La formació independentista també adverteix
que "no acceptarà que es vulguin tapar els draps bruts de la Corona espanyola i ratifica que no tenim rei ni en volem!".

La CUP de Mataró té en compte que 
el propi interventor de l’Ajuntament de Mataró recomanà el passat mes de novembre, en el compte general de l’Ajuntament de Mataró de l’exercici 2010, que calia posar més èmfasi per tal d’evitar els possibles casos de contractacions amb absència de procediment o de procediment inadequat, i a l’espera de tenir informació més detallada, la CUP exigeix al govern municipal que vetlli per l’estricte compliment de la Llei de Contractes del Sector Públic i que davant d’un eventual procediment irregular en les contractacions fetes amb l’Institut Noos s’exigeixin totes les responsabilitats que corresponguin.