Presentació dels actes de commemoració del Tractat dels Pirineus a Catalunya Nord

Amb motiu de la Commemoració del Tractat dels Pirineus s'han donat a conèixer els actes que es duran a terme 

El proper 5 de novembre, Perpinyà acollirà una diada festiva i reivindicativa amb una manifestació convocada a les 16h a la Plaça de Catalunya. La manifestació servirà, un any més, de cloenda als actes del Correllengua 2011. A  les 18h, es farà lectura del manifest al peu del Castellet. A les 20h, s'iniciarà la marxa de torxes del Castellet a la Casa Musical on a les 21h hi haurà el concert  amb RAUXA, LES 100G DE TÊTES i AT-VERSARIS. Els actes estan organitzats per la Federació d'Entitats en Defensa de la Llengua i la Cultura Catalanes a Catalunya Nord que compta amb la col·laboració de Aire Nou de Bao, El Casal i la CAL

13/10/2011 04:43 Política

El actes previs de la Diada, comptaran amb la presentació del llibre "A cremallengua. Elogi de la diversitat lingüística" de Joan-Lluís Lluís:

- Divendres 21 d'octubre al casal de Perpinyà a les 18h30.

- Divendres 28 d'octubre al Fogar Rural de Bao. www.airenou.cat

- Dissabte 29 d'octubre a Prada. Presentació del llibre A cremallengua i projecció del documental "350 anys del Tractat dels Pririneus" realitzat per Omnium cultural.

 

Dilluns 7 de novembre a partir de les 19h al Casal de Perpinyà. Sopar

Com es tradicional, es lliuraran els premis Josep de la Trinxeria i Francesc de Segarra. Acte cívic, que se vol anual i situat a una data propera del 7 de novembre, és una oportunitat per la gent que treballa per la recuperació nacional catalana de Catalunya Nord, en tots els seus aspectes, polític, cultural, de territori... de fer un resum de l'any i marcar els aspectes més importants i immediats del treball fet (o a fer).

 

Té format d'un sopar popular. En el marc d'aquest sopar s'atorguen dos premis:

   * El premi Josep de la Trinxeria, a la persona o entitat que més s'hagi destacat en la defensa de la catalanitat durant l'any.  

   * El premi Francesc de Segarra, a la persona o institució que més s'hagi destacat durant l'any per una actitud bel·ligerant contra els catalans, el català o Catalunya Nord en general.

L'atorgació d'aquests premis és fa per votació dels participants a l'acte, al començament de la manifestació se sol presentar candidatures i argumentaris pels dos premis. Els premiats són comunicats als mitjans de comunicació, i reben una placa commemorativa.