ERC i CiU s'oposen a convocar consultes populars a Alfés, perň la CUP insisteix

Un mes després de que CiU i ERC d'Alfés (Segrià) rebutgessin al ple la proposta de la CUP per instaurar el mecanisme participatiu de les consultes populars, la formació no abandona i ha decidit reformular la proposta. D'aquesta manera, ha registrat una nova moció que proposa que es permeti donar la veu al poble en aquelles qüestions en què aquest, de manera majoritària, decideixi manifestar-se.

Segons la CUP, la moció consisteix en demanar que l'Ajuntament adquireixi el compromís de "celebrar consultes populars d'acord amb la legislació vigent quan així ho requereixi la ciutadania mitjançant recollida de signatures d'un tant per cent concret del total de ciutadans i ciutadanes d'Alfés majors d'edat".

21/10/2011 16:40 Política

La CUP ha recordat quins van ser els postulats defensats per l'actual govern durant la campanya electoral i per tant consideraria "inadmissible" que el vot fos contrari.

A Alfés, tot i que la CUP va guanyar les eleccions municipals del passat 22 de maig amb gairebé el 40% dels vots, les formacions polítiques de CiU i ERC es van aliar per evitar que la formació governés al municipi, formant així un govern, encapçalat per CiU, de dos regidors i cinc membres a l'oposició.

La CUP no llança la tovallola

Juntament amb aquesta moció, la CUP presentarà en el proper Ple Extraordinari, les mocions que, vulnerant la llei vigent, l'Ajuntament no va incloure al Ple del passat 14 de setembre. Aquestes mocions consistien en demanar a l'Ajuntament l'adequació de la dinàmica de les sessions de plens a criteris bàsics de transparència i participació ciutadana, la fixació d'un límit màxim en les indemnitzacions als càrrecs electes pel que fa a les dietes i la demanda d'eliminar el sistema de "palcos" de les festes majors.

La formació ha afirmat que la participació ciutadana vinculant i la transparència d'informació és el primer dels seus eixos de treball, el qual esperen poder donar per tancat després de la votació de les mocions.