Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nova aproximació biogràfica d'Heribert Barrera

 Agustí Barrera i Puigví, historiador i membre de la CUP d'Arenys de Munt  ha elaborat una ressenya biogràfica de N’Heribert Barrera i Costa (1917-2011) per a Llibertat.cat. Es tracta d'una aproximació a la vida d'aquest polític català republicà que va iniciar la seva activitat militant lluitant a la guerra contra l'exèrcit feixista, i que provenia d'una família compromesa en la lluita per les llibertats, ja que el seu pare Martí Barrera fou un destcat polític membre de la CNT i d’ERC, i diputat autonòmic (1932), i conseller de Treball i Obres Públiques del Govern Català  (1933 -1934).

Barrera fa un repàs biogràfic del seu homònim des de la seva iniciació a la FNEC ¡ a les JEREC, el seu paper a l'exili i en la reinstauració de la Generalitat, destacant el seu paper compromès i l'aposta per la via independentista. En paraules de l'historiador, no existieix encara un treball biogràfic sòlid sobre Heribert Barrera que faci honor a tot el seu compromís. 

03/09/2011 23:52 Cultura
Agustí Barrera destaca del polític republicà i expresident del Parlament de Barcelona el seu paper a la història catalana de les darreres dècades i el seu compromís en moments com quan propugnà  "l’abstenció en la votació de la Constitució el 6 de desembre de 1978." O bé quan "el 1979 Manuel Viusà fou detingut a l’Estat francès, a instàncies de l’Estat espanyol, que en demanava l’extradició, ell defensà la seva honorabilitat i assistí a París al judici on fou absolt i reivindicat com a resistent antinazi."
 
 En aquesta aproximació biogràfica, en què apareixen molts aspectes obviats de la vida de l'antic responsable d'ERC, l'historiador subratlla que si "la gran majoria de polítics institucionals s’hagués regit pels principis d’ètica, honestedat personal i servei a la nació que han guiat la trajectòria personal del doctor H.Barrera, faria anys que ja seriem independents."
 
Per saber-ne més:
 

Dos expresos independentistes recorden la solidaritat de Barrera

Heribert Barrera: bon viatge pels guerrers

Aclariments de la CUP en relació al comunicat sobre Heribert Barrera 

La CUP lamenta la mort d'Heribert Barrera

Mor Heribert Barrera

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid