El govern de Navàs s'enfronta a la retallada a les escoles de música municipals

 Els partits que governen la localitat de Navàs, CUP i ERC, han fet públic el seu posiconament sobre les retallades de la Generalitat a les escoles de música municipals. Els representants de Navàs consideren un despropòsit la reducció de 102.600 euros que es restaran al finançament de l’ensenyament musical a Navàs.

L'alcalde i representant per la CUP, Jaume Casals, s'ha oposat públicament a les retallades de més de la meitat d'aquest pressupost educatiu, i ha manifestat que el fet de retallar en educació i sanitat no genera cap estalvi real i perjudica el conjunt de les classes populars, mentre que paradoxalment no es retallen els sous i dietes dels alts càrrecs autonòmics i les despeses de protocol.

01/08/2011 23:39 Política
L'Escola Municipal de Música de Navàs, que compta amb 171 alumnes,  deixarà de rebre aquest ajut amb la retallada prevista l'aportació probablement es reduirà a 300 euros per alumne, cosa que farà que aquest curs 2011-2012 l'ajuntament deixi de rebre uns 51.300 euros i la mateixa quantia per al curs 2010-2011 perquè la retallada té efectes retroactius. Així, el consistori navassenc deixarà d'ingressar els 102.600 euros. Aquesta decisió tindrà efectes negatius en l'economia municipal, ja que en els pressupostos municipals es comptava amb la totalitat de l'aportació de la Generalitat.

L’alcalde de Navàs Jaume Casals considera que és inadmissible la retallada perquè a més d'afectar un àmbit educatiu molt important, la música, es fa quan els municipis ja han aprovat els preus de matriculació i les quotes mensuals per aquest curs.

 En aquest sentit també han denunciat el fet que aquesta retallada s’hagi anunciat  en ple mes d'agost. Casals (CUP) ha mostrat preocupació perquè aquestes retallades poden afectar l'Escola Bressol i el servei d'urgències del CAP més endavant. També ha exposat que el fet de retallar en educació i sanitat no genera cap estalvi real i perjudica el conjunt de les classes populars, però que en canvi no es retallen els sous i dietes dels alts càrrecs i les despeses de protocol.