La CUP demana que Santa Maria de Palautordera sigui declarada lliure de la constitució espanyola

La CUP ha entrat una moció a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera per demanar que es declari el municipi exclòs de la constitució espanyola i de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut.

Ho ha fet coincidit amb el primer aniversari de la gran manifestació independentista del 10-J. Una moció que ja han aprovat desenes de municipis -i també alguna comarca sencera- arreu del territori. La moció que presenta la CUP demana manifestar que el Ple d'aquest ajuntament només acata la voluntat que emana de la ciutadania.

15/07/2011 18:07 Política

I exigeix que es declari que el dret a l'autodeterminació "és un exercici eminentment cívic i democràtic que ha de ser reclamat i defensat des de totes les institucions que emanen de la voluntat popular i, molt particularment, des dels ajuntaments entesos com l'administració més propera a la ciutadania".

Al seu torn, pren com a model l'acord adoptat per l'Ajuntament del Port de la Selva i considera que ha arribat el moment de qüestionar la sobirania espanyola sobre Catalunya i, com a representants legítims dels veïns acorda declarar el municipi de Santa Maria de Palautordera moralment exclòs de l'àmbit de la Constitució Espanyola, "en un gest conscient d'afirmació nacional i democràtica, de resposta a aquesta sentència humiliant".

Així mateix, fa una crida als veïns de Santa Maria de Palautordera i els ciutadans i ciutadanes de tota la nació catalana a participar massivament als actes públics en defensa de l'exercici del dret d'autodeterminació del poble català.

Per saber-ne més:

Més de seixanta municipis s'han exclòs de la Constitució 

El Pla de l'Estany, primera comarca a declarar-se moralment exclosa de la Constitució 

El nombre de municipis que es declaren fora de la Constitució assoleix la xifra de 46 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Port de la Selva i Vilafranca del Penedès es declaren moralment exclosos de la constitució espanyola