L'Ajuntament de Sitges aprova la moció de la CUP per recuperar l'adhesió a la Vegueria Penedès

El Ple municipal del passat dilluns es va aprovar la adhesió de Sitges a la plataforma que aposta per la creació de la vuitena vegueria, la Vegueria del Penedès. Aquesta adhesió ve motivada per la presentació d'una moció redactada des de la CUP de Sitges que va ser aprovada per 14 vots a favor i 7 en contra.
 
Tot i que el poble de Sitges forma part innegablement del històric Gran Penedès (Anoia, Alt i Baix Penedès i Garraf) per motius territorials, culturals, econòmics, etc.; sembla que els partits polítics del poble no sempre s'han posat d'acord provocant que el municipi a vegades donés suport a la Vegueria Penedès i a vegades no.

27/07/2011 12:32 Política
El 4 de juliol del 2005 el ple de l’Ajuntament de Sitges, com molts d’altres ajuntaments i els quatre Consells Comarcals de l’àmbit funcional de planificació penedesenc, va aprovar una moció per la qual Sitges s’adheria a la campanya per aconseguir una Vegueria pròpia, la Vegueria del Penedès. Quatre anys més tard, però, el Ple de l’Ajuntament de Sitges va aprovar una moció que anul·lava l’adhesió esmentada gracies a l'acord, en aquells moments majoritari, de PSC i ICV i contra la voluntat de la resta de grups municipals. El motiu de l’anul·lació va ser refusar el compliment d’un punt de l’acord que preveia col·locar els cartells que anunciessin que Sitges era un municipi adherit a la Vegueria Penedès.

Des de la CUP-Sitges esperem que aquest sigui l'últim capítol del "culebrot" al nostre municipi i que a partir d'ara es treballi conjuntament per la creació d'aquesta vuitena vegueria.

Podeu veure el vídeo del Ple municipal al canal de vídeos del web www.sitges.cup.cat i obtenir més informació sobre el projecte de la Vegueria Penedès a www.vegueriapropia.org/.