Els dos representants de la CUP al Consell Comarcal del Girončs cediran el seu sou

El regidor de la CUP a Girona, Jordi Navarro, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, prendran possessió com a consellers comarcals en el ple de constitució de l'ens supramunicipal que tindrà lloc aquest dimecres al vespre. La CUP veu aquest fet com "un esdeveniment històric per l'esquerra independentista de la comarca".

La voluntat de la CUP en aquest ens serà la de mantenir els mateixos preceptes que ha mostrat des de la seva creació i implantació als Països Catalans. Així, els dos consellers comarcals ja han anunciat que, en la línia d'evitar l'acumulació de sous i càrrecs de la formació rupturista, cediran íntegrament el seu sou a la CUP perquè el destini als projectes que cregui convenients.

27/07/2011 17:45 Política
D'altra banda, la CUP aprofitarà els dos seients al Consell Comarcal del Gironès per treballar i reclamar que aquest ens deixi de ser un espai polític opac i desconegut per la ciutadania de la comarca i esdevingui un ens transparent on tothom sap què s'hi fa i què s'hi pot demanar.
 
Finalment, des de la CUP s'aprofitarà la tribuna del Consell Comarcal per denunciar el caràcter retrògrada i conservador del nou pacte tripartit que s'està evidenciant darrerament i que està format per CiU, PSC i el PP. Així, critica que després d'anys de sentir crítiques d'anteriors tripartits, els ciutadans del Gironès veuen com la dreta espanyolista (PP), la dreta catalana (CiU) i el liberalisme d'esquerres espanyol (PSC) s'uneixen per pactar els grans acords que han de guiar la política de Girona i la seva comarca.