Dani Cornellà (CUP): "Celrà va entendre el pacte però no el va acceptar"

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), va ser investit gràcies a un pacte amb ICelrà que fixa el repartiment de l'alcaldia. Valorant aquest pacte, Cornellà ha confessat en declaracions a Llibertat.cat que "el poble va entendre el pacte però no el va acceptar".

En aquest sentit, tot i que la CUP i ICelrà no van ser les formacions més votades, van obtenir el mateix nombre de regidors -tres- que l'Entesa, el partit més votat, fet que segons Cornellà provoca que "el poble estigui molt fraccionat". Amb tot, creu que "ara caldrà fer veure a la gent que més enllà de l'Entesa i CiU [el partit menys votat, amb dos regidors], la CUP i ICelrà poden governar i fer-ho bé".

19/07/2011 09:00 Política

Amb tot, Cornellà reivindica que la CUP i ICerlà funcionen conjuntament "com a govern de Celrà, amb unes delegacions a cada regidor que no canviaran al llarg dels quatre anys". Així, assegura que "per governar bé cal deixar les sigles i els interessos de partit" i funcionar "com un equip". Tot amb tot, assegura que "si qualsevol dels dos partits incompleix el pacte es trencarà automàticament".

Així mateix, l'alcalde també remarca que "els veïns volien un canvi de govern" i "la gent que volia un canvi està esperançada". Per contra, els que van optar per la continuïtat "estan en peu de guerra", admet, "observant tot el que fem".

Cornellà ja havia reconegut en una entrevista a Llibertat.cat abans de les eleccions que la seva voluntat era governar. Malgrat això, ara diu que "ni em veia com a alcalde ni que la CUP obtingués uns resultats tan bons a Celrà". Tot i això, diu, "la feina feta al llarg de la darrera legislatura i la quantitat de persones que mica en mica van incorporar-se al projecte, ens feien ser optimistes" i adverteix que si la CUP es presenta és "per poder dur a terme les nostres propostes", de manera que "per això la nostra voluntat era governar" sobretot tenint en compte que els quatre últims anys han estat de "govern de majoria absolutista".

Cobra un 17,5% menys que l'anterior alcalde

Dani Cornellà té dedicació exclusiva a l'Ajuntament de Celrà (prop de 4.700 habitants) i cobra que el va acordar l'assemblea de la CUP: 1.630 euros nets al mes, una xifra que significa una reducció del 17,5% respecte el que cobrava l'anterior alcalde. De la seva banda, el govern municipal ha rebaixat un 15% els sous dels regidors.

Partidari de fer el salt al Parlament

Dani Cornellà anuncia en aquesta entrevista a Llibertat.cat que d'aquí a tres anys la CUP s'haurà de presentar a les eleccions autonòmiques "per la necessitat de regenerar la vida política del Principat". Així, assegura que la CUP és "una nova força que podem transformar la realitat dels nostres municipis, però la gent ens demana un esforç per anar més enllà i portar aquesta nostra manera de ser i fer més amunt".

Per saber-ne més: