La CUP de Sant Cugat demana la retirada de bandera espanyola de l'Ajuntament

Paral·lament fa una crida a la població perquè omplin els balcons de la  ciutat de senyeres i estelades  durant la festa major  com a expressió col·lectiva d'un poble que camina cap a la seva llibertat.

La CUP de Sant Cugat del Vallès sempre ha defensat una Festa Major popular, participativa i promoguda des de les entitats any ens porta novetats. També ha proclamat any rera any "Per Festa Major (... i totl'any), fora la bandera espanyola del nostre Ajuntament !". Així ho van dir els dos nou regidors quan els va tocar acceptar el càrrec i ho tornen a repetir: "mai acceptarem símbols imposats que trepitjen dia sí i dia també els nostres drets com a poble".

23/06/2011 02:13 Política

Aquell dia van deixar clar que no acatàvem ni la Constitució Espanyola ni la figura del Rei i avu i ara fan palès amb una reclamació concreta, simbòlica i fàcil de dura la pràctica, "volem la bandera espanyola i europea fora del nostre ajuntament durant la Festa Major i, a poder ser, durant tot l'any perquè representen tot allò contra el què hem lluitat sempre: repressió, espanyolisme i capitalisme.

És per això que emplacen al ple municipal a fer-se seva aquesta proposta i que durant la Festa Major sigui només la senyera i la bandera de Sant Cugat les que onegin ensolitari al balcó de l'ajuntament...

La CUP de Sant Cugat del Vallès considera que hi ha moltes maneres de fer-ho i així ho han fet a diferents pobles arreu dels Països Catalans. Si tenen por a represàlies que a les seves mans.

I és que la remarca que  "Som una nova manera de fer ientendre la política, som de conjugar la teoria amb la praxisi en aquest cas som clars partidaris d'actuar contra unssímbols que no ens representen. És l'hora de fer la bugadai això vol dir roba neta en el dia a dia de la políticamunicipal però també una bona pista del que podeu feramb aquestes dues banderes quan comenci la Festa Major"