La CAL expressa la seva indignació davant l'anunci de suprimir les línies en valenciŕ a les escoles

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) vol manifestar la seva més profunda indignació davant l’anunci fet pel conseller d’Educació en funcions de la Generalitat Valenciana, Sr. Font de Mora, d’eliminar les línies en valencià de les escoles públiques.
 
Considera que aquesta acció forma part d’una estratègia política, que té com a cap visible el Partit Popular, d’atac a sistemàtic a la llengua catalana, que va tenir el seu preàmbul en les decisions del Tribunal Suprem en matèria d’immersió linguística a Catalunya.

31/05/2011 15:29 Llengua

Entenen que aquesta decisió és un atac frontal al plurilingüisme, a la qualitat de l’ensenyament i, evidentment, una agressió al valencià i a la seva normalització. La línia d’ensenyament en valencià ha estat eliminada entrant en contradicció amb els criteris pedagògics més elementals i contra l’opinió dels experts en la matèria.


Des del Principat, la CAL manifesta el seu rebuig a aquesta decisió i se solidaritza amb tots els valencians i valencianes que volen un futur digne per a la seva i nostra llengua.

 

Per saber-ne més

El govern valencià assenta les bases per acabar amb el català a l'escola