La CUP de Blanes posa sobre la taula el debat sobre al territorialitat de la nació catalana

El proper divendres a partir de les 20h al centre cultural els Pedrets (c/St Bonòs, 5) de Blanes (Selva)

La CUP de Blanes organitza la xerrada  "Nació i territori. La qüestió dels Països Catalans’" anirà a càrrec de l'historiador i col·laborador de Llibertat.cat, Agustí Barrera i de l'historiador i professor de secundària,  Josep Xaubet.  Amb aquest acte la CUP vol posar sobre la taula el debat sobre al territorialitat de la nació catalana i el concepte de Països Catalans com a marc nacional propi. També vol animar a tots els blanencs i blanenques a participar de la consulta sobre la independència que es celebrarà a Blanes el proper diumenge 10 d’abril i a votar a favor de la independència de la nació catalana.

05/04/2011 18:54 Política
Entenen l’exercici del dret a l’autodeterminació com l’eina que ens permetrà emancipar-nos dels estats espanyol i francès i construir una nova societat basada en els principis de la justícia social; una societat lliure formada per persones lliures. A més valoren de forma especial la tasca realitzada per les plataformes organitzadores de les consultes arreu del país i en especial la de Blanes Decideix, com a entitat responsable de la consulta a Blanes. Una tasca feta des de la societat civil, donant un exemple de transversalitat en benefici de l’objectiu comú d’exercir el dret democràtic i universal a l’autodeterminació que els estats espanyol i francès ens neguen

 

L’Agustí Barrera és reeditor del llibre d'Octavi Viladrosa, "Sang, dolor, esperança. La generalitat republicana i la primera resistència independentista (1931-1946)", edicions Duxelm,2010. En Josep Xaubet és autor del llibre: "Sociologia de la guerra revolucionària a Mataró (1936-1939)", edicions Marré. 2006.