La consulta sobre la independència d'Arenys de Munt guardonada amb el premi Joan Coromines

També han estat guardonats, Ràdio Arrels de Perpinyà, el diari "ARA, l'Ateneu de Sant Just Desvern i Isidor Cònsul. La Xè edició del premis Joan Coromines es lliuraran en una ceremònia que tindrà lloc a l'Ateneu de Sant Just Desvern el proper 29 d'abril a les 20h.

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) atorga els premis Joan Coromines a persones, entitats i empreses que han destacat pel seu compromís amb la llengua i la cultura catalanes i amb la nació.

21/04/2011 20:30 Llengua

Aquests premis volen ser, alhora, un revulsiu que ens esperoni a seguit treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i la nostra llibertat com a poble. Els premiats en l'edició. 

Els guardonats d’aquesta desena edició són:

Carles Mora, alcalde d’Arenys de Munt. En reconeixement a la iniciativa ciutadana de la consulta sobiranista sobre la independència, en representació de tota la població. Amb aquest premi, la CAL vol fer un reconeixement també a les entitats i persones més anònimes com el Moviment Arenyenc per l’Autodeterminació, en Pep Jordana, en  Jordi Bilbeny, en Josep Manuel Ximenis… i tants d’altres, que van aconseguir situar Arenys de Munt en el mapa de la història com a bressol de les Consultes Sobiranistes

Ràdio Arrels de Perpinyà. En reconeixement a la seva trajectòria durant 30 anys, de promoció i difusió de la llengua i cultura catalana a tot el conjunt de la Catalunya Nord.

Diari Ara. En reconeixement a la iniciativa empresarial que suposa la creació d’un nou diari en català.

Ateneu de Sant Just Desvern. Fundat el 1918. En reconeixement a la seva trajectòria local a favor de l’associacionisme i promoció de la cultura catalana a Sant Just Desvern

Isidor Cònsul (a títol postum)