CUP Figueres: “ la gestió econňmica del govern municipal sembla una innocentada”

La candidatura  lamenta que l'alcalde Santi Vila (CiU) no apliqui l’austeritat que predica el seu partit a la Generalitat i engega una campanya de denúncia del malbaratament econòmic del Consistori.

 

Mentre, la Candidatura d'Unitat Popular de Figueres (CUP) critica amb duresa que  es retallin serveis  municipals i s'abandoni el patrimoni públic. Austeritat en la contenció de la despesa municipal i prioritzar les polítiques socials són les propostes de l'esquerra independentista per Figueres.

08/04/2011 23:25 Política

 

 

logo_cup_figueresAquest divendres el portaveu i cap de llista de la CUP, Joan Font, ha realitzat una roda de premsa davant del local buit del Carrer Sant Pau que l’Ajuntament té llogat des de fa mig any pagant 6.000 euros cada mes. Un local buit, sense cap ús, on l’alcalde convergent Santi Vila i els seus socis de govern hi destinen mensualment 6.000 euros dels ciutadans. Durant la roda de premsa, la CUP ha penjat un gran rètol a la porta del local on posava: “6000€ al mes pel lloguer d’un local buit”. Així mateix, durant aquesta darrera setmana la CUP ha dut a terme una campanya de denúncia del malbaratament econòmic que du a terme l’Ajuntament. Aquesta ha consistit en la col•locació de llufes a diferents punts de la ciutat (jardineres, Casa Nouvilas, estàtua de la Pl. St. Vicenç de Paül, etc.) on l’equip de govern ha estat destinant una gran quantitat de diners en despeses perfectament prescindibles.

Joan Font considera que el preu d'algunes inversions de l'equip de govern semblen una “innocentada tot i que malauradament no ho són” afirma. Font ha posat diferents exemples.


- 2,6 milions d'euros gastats en la compra de la Casa Nouvilas sense que ara s'hi pugui fer res.

- 1,5 milions d'euros que es preveu destinar a la recuperació de la plaça de braus per a que una empresa privada hi faci un spa.

- 500.000 euros anuals en càrrecs de confiança.

- 500.000 euros per la compra de la llar d’infants Ramon Reig sense que es pugui aprofitar.

- 150.000 euros que va costar la “Ciutat del cavall” (de la que només es va fer una edició i després va desaparèixer).

- Prop de 100.000 euros per l’escultura de Sant Jordi a la Plaça Catalunya, dels quals només una part molt petita és assumida per patrocinadors

- 60.000 euros gastats en l'escultura de la plaça St. Vicenç de Paül.

- Prop de 900 euros que val cadascuna de les jardineres verdes que s'han repartit per la ciutat.

- 6000 euros mensuals que es paguen cada mes per un local que està buit.

 

Segons la candidatura, en total, uns 7 milions d'euros destinats a despeses innecessàries durant la legislatura, al mateix temps que per falta de personal s’han retallat hores de la biblioteca, no s’han renovat contractes de personal a l'Ajuntament, o s’han aparcat inversions necessàries.


Irregularitats i opacitat econòmica

 La CUP figuerenca denuncia que aquests quatre anys de l'Ajuntament han estat molt foscos en matèria econòmica, que s'ha fet una nefasta política d’inversió en patrimoni (al cas de la Casa Nouvilas cal sumar-hi el de la llar d'infants Ramon Reig), que hi ha hagut aspectes molt tèrbols com les factures sense consignar d'àpats de protocol i que és inacceptable que amb més d'un mes de retard encara no s'hagi fet pública la liquidació del 2010 per amagar les quantioses pèrdues. Aquesta lamentable situació l’ha dirigida l’alcalde Santi Vila, però ho han permès els diferents socis de govern que ha tingut durant el mandat.


Austeritat en la despesa pública i reforçar les polítiques socials

La candidatura reclama seriositat i honestedat en la gestió del bé públic, i ha manifestat que si l'endemà de les eleccions algú necessita els vots dels regidors de la CUP s'haurà de comprometre a retallar en detalls i no en personal i polítiques socials, els càrrecs de confiança hauran de cobrar el mateix sou que els tècnics que fan una feina d'un mateix nivell i l'Ajuntament haurà de començar una política d'austeritat deixant de costat les idees de bomber de l’actual alcalde.

El cap de llista de la CUP; Joan Font, ha fet especial èmfasi en l'assumpte del lloguer del local buit i ha afirmat que “és una vergonya que es parli de codis ètics mentre es malgasta els diners que són de tots i després s'accepta que els empresaris, de manera gens transparent, paguin un llibre d'autobombo”.