La CUP nord-oriental donarà el tret de sortida a la precampanya amb una arrossada a Banyoles

El diumenge 3 d'abril al Pavelló de la Farga de Banyoles. Aquesta és la data i el lloc que ha triat la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de les comarques gironines per donar el tret de sortida definitiu a les municipals.

Segons ha informat la CUP de Banyoles, serà un acte de caràcter territorial que comptarà amb la presència de representants de totes les assemblees locals de les comarques nord-orientals. Una jornada plena d'activitats per grans i petits, amb dinar popular i oberta a tothom que servirà per presentar les candidatures que concorreran a les properes eleccions municipals arreu de les comarques gironines.

23/03/2011 10:48 Política
Per fer-ho, la CUP ha escollit la capital del Pla de l'Estany, on la formació es presentarà a les eleccions per primera vegada després de molts anys sense fer-ho i fruit d'un creixement sostingut que la durà a presentar-se en una vuitantena de poblacions dels Països Catalans. Com a amfitriona, la CUP de Banyoles presentarà tots els membres de la llista electoral i els eixos bàsics d'actuació de la formació, donant per culminat així el procés participatiu d'elaboració del programa electoral.
 

La CUP donarà el tret de sortida definitiu a la precampanya electoral amb una arrossada popular que tindrà lloc al Pavelló de la Farga de Banyoles el proper diumenge 3 d'abril. La jornada comptarà amb representants de totes les assemblees locals de la CUP a les comarques nord-orientals i vol ser un acte d'afirmació nacional de la CUP, que ha experimentat un creixement notable en els darrers anys. En aquest sentit, la formació presentarà una vuitantena de candidatures a les eleccions municipals del proper 22 de maig arreu dels Països Catalans, una trentena de les quals són noves en relació als comicis del 2007. Més de 20 corresponen a capitals de comarca, a moltes de les quals la CUP es presentarà per primera vegada. És el cas de la CUP de Banyoles, que es presenta de nou després de més de deu anys sense concórrer a les eleccions. És per això que s'ha escollit Banyoles, i en concret el nou pavelló amb què compta la ciutat a la Farga, per celebrar aquest acte polític d'inici de precampanya territorial.

Jornada lúdica i festiva

Una acte que no serà només polític, sinó que serà una gran jornada festiva oberta al públic que començarà a les onze del matí i comptarà amb una gran arrossada popular que precedirà l'acte polític central. En aquest sentit, hi haurà activitats adreçades a la mainada, així com espectacles de bastoners i també un concurs de ratafia casolana. Una arrossada popular per a la qual s'han posat tiquets a la venda en diferents punts de Banyoles, com ara la Taverna Smaug o el Bar Patagònia.

En definitiva, un acte multitudinari amb el qual la CUP es presentarà com l'alternativa necessària i que comptarà amb les intervencions entre altres de l'alcaldable de Girona per la CUP, Jordi Navarro i de l'alcaldable de Banyoles, Sandra Pazos. De la seva banda, Xavi Oca posarà l'accent en els principis estratègics nacionals de l'organització.

La CUP porta molts anys treballant a tots els nivells per aconseguir traslladar la veu del carrer a l'Ajuntament, amb la qual cosa espera incrementar el nombre de representants electes a les comarques nord-orientals. És per això que en el conjunt de municipis la formació elabora el programa electoral de forma totalment participativa, erigint-se com l'única organització que a totes les poblacions obre l'elaboració del programa a la gent i posa a disposició tot tipus de canals i eines per incentivar la participació dels veïns i plasmar les seves inquietuds al programa electoral, tal com són els punts de trobada que la CUP porta celebrant durant les darreres setmanes arreu del territori.

Presentació de la llista de Banyoles

Una carrera que es donarà per culminada a Banyoles el diumenge 3 d'abril amb aquest gran acte en el qual la CUP de Banyoles presentarà tots els membres de la llista electoral. Alhora, la formació avançarà alguns dels eixos bàsics per Banyoles. En aquest sentit, Sandra Pazos, alcaldable de Banyoles, explicarà els principals àmbits d'actuació de la CUP a la capital del Pla de l'Estany.

La CUP convida tots els veïns de la comarca i tot aquell qui ho desitgi a assistir a aquesta jornada popular de l'alternativa necessària.

Els tiquets es poden comprar a la Taverna de Smaug o al Bar Patagònia de Banyoles. Per reservar-ne cal escriure a banyoles@cup.cat