La CUP de Mataró defensa en solitari la compatibilitat del patrimoni i del progrés econňmic

Exigeixen a la CUP de Mataró que retiri els recursos que “presumptament” bloquegen l’arribada de El Corte Inglés a la ciutat.  (Intervenció sobre Can Fàbregas al Ple municipal del 3 de març de Xavier Safont-Tria, regidor de la CUP)

El Ple municipal del 3 de març ha aprovat una resolució presentada pels grups municipals PSC, PPC, ICV-EUiA, ERC i amb el suport de CiU i els tres regidors no adscrits celebrant la interlocutòria del jutge que arxiva la querella penal del fiscal sobre el cas de Can Fàbregas i de Caralt i exigint a la CUP que retiri els recursos que “presumptament” bloquegen l’arribada de El Corte Inglés a la ciutat.

 

05/03/2011 02:19 Política
El to del debat i la resolució en si mateixa han evidenciat que la CUP fa nosa a la resta de grups polítics, perquè ha exercit una tasca d’oposició d’esquerres crítica i que  planteja un model de ciutat alternatiu.

La CUP defensa un model de mobilitat que aposta pel transport públic contraposat al cotxe particular, un model de petit i mitjà comerç contraposat a les grans superfícies i, el més important, un model que aposta per la preservació del patrimoni arquitectònic local.
Malgrat que la CUP té un model de ciutat clarament diferenciat de la resta, allò que ha motivat la nostra actuació política en l’afer de Can Fàbregas i de Caralt és el manteniment d’un conjunt arquitectònic catalogat amb el màxim nivell de protecció. Considerem, que des d’un inici, l’operació urbanística de Can Fàbregas ha estat un cúmul de despropòsits i irregularitats del govern municipal, en benefici d’uns interessos que encara no estan esclarits.

És ridícul intentar culpabilitzar un grup de l’oposició, que només compta amb 1 regidor, de la mala gestió del govern municipal. Tot i que una gran superfície com El Corte Inglés no es correspon amb el nostre model de ciutat, la CUP va intentar, sense èxit, desencallar el tema per la via del diàleg, defensant la compatibilitat del patrimoni arquitectònic amb la implantació del centre comercial, tal com succeix en moltes ciutats europees que han valoritzat i adequat el seu patrimoni a usos moderns.

La disjuntiva  de Corte Inglés sí o Corte Inglés no, que plantegen el govern muncipal i la resta de grups, és falsa. No obstant, lamentem que un govern catalanista i d’esquerres faci promeses populistes, com els 1.000 llocs de treball, i plantegi la implantació de El Corte Inglés com a única opció de futur econòmic de la ciutat, sense qüestionar-se ni la destrucció del patrimoni arquitectònic ni l’impacte negatiu que tindrà aquest gran establiment en la mobilitat i en la conservació dels llocs de treball en el petit i mitjà comerç local.

La conclusió de tot plegat és que Can Fàbregas era una oportunitat, tal com han fet altres ciutats europees amb el seu patrimoni, però la tossuderia del govern municipal l’ha convertit en un problema.
 
{youtube}aiLQSSPeL6w{/youtube} 
 

 

Per saber-ne més:

El jutge que ha arxivat la investigació de Can Fàbregas té un currículum polèmic i ultraconservador 

El fiscal i "Salvem Can Fàbregas" també presentaran recurs per l'arxivament de la querella

El jutjat ordena l'aturada de les obres de Can Fàbregas 

El jutge imputa l'alcalde Barón i el regidor Bassas per diversos delictes sobre Can Fàbregas - Blog de Joan Jubany

La CUP de Mataró demana la paralització immediata del desmuntatge de la nau de Can Fàbregas   - Llibertat.cat

La Fiscalia es querella contra l'Ajuntament i l'Alcalde de Mataró Llibertat.cat

Concentració-cassolada a Mataró contra el trasllat de Can Fàbregas. Llibertat.cat

Ni un cèntim per un trasllat inútil!. Juli Cuéllar al seu bloc

Mataró: Can Fàgregas, de moment, no es mou del seu lloc. Llibertat.cat

Mataró: Unes cent de persones demanen que Can Fàbregas no mogui del seu lloc original. Llibertat.cat

La Generalitat demana que es traslladi sencera una fàbrica protegida de Mataró. El Punt 

Més de 500 veïns de Matarò en contra que a Can Fàbregas s'hi construeixi "El Corte Inglés". Llibertat.cat 

Tractes de favor, a canvi de què? 

La CUP al·lega nul·litat en l'operació "Can Fàbregas" i demana posar el "comptador a zero