Sortu, el nou partit de l'esquerra abertzale

La nova formació política que l'esquerra abertzale ha constituït per tal de presentar-se a les eleccions municipals del 22 de maig que ve es diu Sortu, que en basc significa "sorgir", "néixer", "crear".

Ahir el portaveu de l'esquerra abertzale Rufi Etxerbarría [discurs] i l'advocat Íñigo Iruin [discurs] van presentar públicament els estatuts de Sortu, que compleixen amb els requisits de la Llei de Partits, i avui s'ha fet públic el nom del partit i ha estrenat una pàgina web, que de moment només conté una enquesta que demana a l'usuari si està a favor que Sortu participi a les eleccions. En tot avui el "sí" no ha baixat del 90%.

08/02/2011 14:42 Internacional

t_azkenezksorDesprés que el passat 5 de febrer tots els pobles i viles d'Euskal Herria es mobilitzessin en suport a la legalització de l'esquerra abertzale i que ahir es realitzés la presentació dels estatuts del partit en un acte al Palau Euskalduna, aquest dimarts els promotors de la nova formació han donat a conèixer el nom i el logotip en una roda de premsa. 

Els impulsors són María Jesús Velez, treballadora social; Xabier Artola, professor de la UPV; Raquel Jausoro, treballadora; José Mari Compains, advocat; Karmele Agirregabiria, directora d'euskaltegi municipal; Iñaki Zabaleta, catedràtic de la UPV; Maider Etxebarria, doctora en Geologia; Edu Brugos, sindicalista; Ester Hernandorena, professora, i Sonia Respaldiza, administrativa.

Demà dimecres 9 de febrer els promotors es traslladaran fins a Madrid per procedir a la inscripció de la nova formació al registre de partits polítics del Ministeri de l'Interior espanyol. D'altra banda, el dissabte diverses personalitats de la societat basca donaran a conèixer una declaració en favor de la legalització i la convocatòria d'una manifestació pel dissabte dia 19 a Bilbo. La marxa s'espera que sigui multitudinària, en defensa de la legalització dels partits polítics.

{youtube}vsFpOOi2-PE{/youtube}

{youtube}TK6e5TIkzgY{/youtube}

{youtube}Wpw5JUtnOiw{/youtube}

Per saber-ne més:

Euskal Herria viu amb esperança la presentació del nou partit abertzale