El Govern fa marxa enrere i no construirà un institut públic a Navàs

El Departament d'Educació ha fet marxa enrere i no construirà un institut públic a Navàs malgrat que l'anterior Govern s'hi havia compromès.

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Navàs creu que la decisió del nou govern convergent és "inacceptable" i que s'excusa en criteris econòmics "que com sempre acabaran pagant els que més pateixen la crisi". De la seva banda, els pares dels alumnes de l'Escola Sant Jordi s'han tancat aquest dimarts a la nit de manera indefinida al centre per reclamar l'institut.

09/02/2011 12:05 Política

El mes de novembre passat el departament d'Educació va anunciar que Navàs tindria finalment un institut públic per aquest curs. A quatre dies de l'inici de les preinscripcions, i saltant-se l'acord pres entre totes les institucions, la Generalitat de Catalunya ha anunciat que l'institut no es farà.

tancada_pares_navasAquest ha estat el detonant perquè els pares dels alumnes del Escola Sant Jordi hagin decidit iniciar un conjunt de mobilitzacions que comença amb una tancada definitiva al centre per reclamar allò que ja estava concedit. La tancada ha començat després d'una reunió d'urgència la nit del dimarts, 8 de febrer. Segons els pares, la decisió del Govern "tira per terra el treball d'anys de lluita d'aquells que reclamàvem que l'ensenyament públic tingués continuïtat al poble de Navàs". En aquest sentit, denuncien que se senten enganyats i afirmen que han perdut "totalment la confiança en la classe política que es permet anul·lar decisions institucionals consensuades i a punt d'executar-se". De la seva banda, es mostren segurs que aquesta decisió "només amaga la prepotència i la influència d'estaments que durant anys han anat posant pals a les rodes d'aquest projecte".

Aquest dimecres al vespre es realitzarà una concentració de pares i alumnes a la mateixa escola Sant Jordi. L'acció coincidirà amb el Consell Escolar extraordinari, on hi assistirà l'alcalde de Navàs, que informarà del resultat de la reunió que hi ha planificada amb la consellera d'Educació, Irene Rigau. Els pares adverteixen que si les informacions no són satisfactòries mantindran la tancada.

La CUP, amb l'educació pública

La CUP de Navàs dóna suport a la protesta dels pares per l'institut públic i remarquen que la decisió de fer marxa enrere coincideix en un dia en què també s'ha reduït el nombre d'oferta de places d'oposicions tot abocant novament el professorat a la inestabilitat laboral. A més, afirma que aquestes decisions acaben portant a la massificació de les aules i a la no cobertura de les baixes en detriment de la qualitat de l'ensenyament.

En aquest sentit, avisa que es torna altre cop a potenciar el model d'escola concertada enfront de l'escola pública i laica. La candidatura pensa que si ara no es fa l'institut es tornaran a passar molts anys més sense aquest equipament tan necessari. La CUP creu que en el context econòmic actual s'hauria de fer una aposta ferma per garantir l'accés a l'educació pública i la formació "com a eines vitals de cara a garantir un horitzó de futur pel nostre poble". La CUP es posa a disposició de la Plataforma Pro Institut Públic per ajudar en la lluita per la consecució d'un institut públic a Navàs.