Un centenar de persones a la cercavila contra la retallada de les pensions als barris de València

Ahir al matí, prop d'un centenar de persones van participar a València en la marxa contra la retallada de les pensions que ha recorregut els carrers dels barris del Botànic, Velluters i el Mercat.
 
La mobilització tenia com a objectiu informar el veïnat de la pèrdua de drets que implica la reforma de les pensions que el govern espanyol ha aprovat amb el suport de la confederació empresarial i de UGT i CCOO.
 

30/01/2011 13:33 Laboral
El cercavila va realitzar dues aturades, una al mercat de Rojas Clemente, al barri del Botànic, i una final al Mercat Central. En la primera es va llegir un manifest adreçat als treballadors autònoms, botiguers i xicotets empresaris perquè se sumen a les protestes contra les mesures antisocials del govern espanyol i del govern autonòmic valencià. En la segona, es va realitzar un breu parlament en què s'ha denunciat el greu atac contra treballadores i treballadors que suposa la reforma del sistema públic de pensions i es va demanar la convocatòria d'una nova vaga general per plantar cara a aquesta brutal agressió.
 
 Durant el recorregut, que es va realitzar en un ambient reivindicatiu i festiu alhora amb l'acompanyament de música de dolçaines (de la colla de dolçainers de la Societat Coral El Micalet), les persones participants van cridar consignes com “les nostres pensions no són un negoci” i “ens fa falta ja una vaga general”. Diversos veïns i veïnes que eren als carrers pels que passava la marxa s'hi van anatr sumant, així com també  es van donar mostres de suport a la protesta des d'algunes balconades. 
 
La marxa va comptar amb el suport de diversos col·lectius de Ciutat Vella i el Botànic, com ara Endavant (OSAN),  l'Assemblea de Joves de València, el PCPE, la Coordinadora Obrera Sindical (COS), la Intersindical Valenciana, el nucli del SEPC de l'IES Lluís Vives i Ca Revolta.
 
En acabar el cercavila, un grup de persones acompanyades per dolçaines van passar per  les parades interiors Mercat Central repartint fullets amb informació sobre la reforma de les pensions amb una bona acollida entre els treballadors i clients. L'anècdota de la jornada es va produir quan el grup s'ha trobat amb l'alcaldessa de València. Rita Barberà va marxar del Mercat al crit espontani de “fora corruptes del mercat”.
 
Fotografies: ANDRÉS GONZÁLEZ (L'ACCENT)
 
Per saber-ne més: