L'MDT secunda la mobilització del 27-G però anima a treballar per la construcció d'un sindicat únic

El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) crida la classe treballadora catalana a participar en les mobilitzacions que s'han convocat durant la jornada nacional de lluita del proper 27 de gener. Al seu torn, l'insta a treballar per construir un sindicat nacional i de classe al servei de la classe treballadora i de l'estratègia independentista.

En un comunicat titulat "Contra la retallada de les pensions, repartim la riquesa", l'MDT assegura que les pensions públiques no estan en crisi. "Cal dir-ho ben alt i clar: actualment el sistema públic de pensions és sostenible i té superàvit", assegura l'MDT, que subratlla que "fins i tot els suposats experts neoliberals partidaris de la retallada preveuen que no serà deficitari fins d'aquí a 12 anys com a mínim".

23/01/2011 12:51 Laboral

Segons l'MDT, la motivació real de la retallada és "afeblir al màxim les pensions públiques per tal que una part important de la classe treballadora es vegi obligada a subscriure plans de pensions privats, molt més incerts i vulnerables que no pas el sistema públic".  

 

De la seva banda, assenyala que en el cas dels Països Catalans "un cop recuperada la plusvàlua de l'espoli fiscal, un estat independent disposaria de més recursos públics per garantir i millorar el sistema de pensions públiques, a condició, és clar, que no s'hi apliquessin mesures neoliberals".

La nova retallada de les pensions s'afegeix a altres mesures antisocials com la reforma laboral de fa uns mesos. Aquesta retallada, que implicarà d'entrada l'augment de l'edat de jubilació i del període de càlcul de la base reguladora, és, per l'MDT, "un atac frontal contra la classe treballadora en el seu conjunt i contra el sistema de pensions públiques". Segons remarca, es vol justificar aquesta retallada com una mesura necessària per tranquil·litzar el capital financer internacional però que el més probable és que "els moviments especulatius sobre el deute d'alguns estats continuïn".

Les pensions públiques no estan en crisi 

"Cal dir-ho ben alt i clar: actualment el sistema públic de pensions és sostenible i té superàvit", assegura l'MDT, que subratlla que "fins i tot els suposats experts neoliberals partidaris de la retallada preveuen que no serà deficitari fins d'aquí a 12 anys com a mínim". En aquest sentit, el sistema de pensions contributives "no són en cap cas una causa del deute públic i privat que, segons el mantra neoliberal, ha provocat i provoca la desconfiança dels mercats financers". 

Amb tot, encara que els advertiments fossin certs, "hi hauria solucions més equitatives per evitar el suposat col·lapse de les pensions públiques", posa de manifest l'organització, que apunta com a possibles solucions "combatre seriosament el frau fiscal i implementar polítiques impositives progressives en lloc de rebaixar l'impost de societats o l'IRPF a les rendes més altes".