Els Països Catalans en lluita contra les retallades

Milers de persones s'han manifestat arreu dels Països Catalans per rebutjar les successives reformes de caire neoliberal impulsades pel govern espanyol amb el vistiplau dels sindicats majoritaris subvencionats, CCOO i UGT, que han venut els drets de milions de treballadors al capital.
 
Tot i que la convocatòria de vaga general només afectava el Principat, la resta de territoris del país han realitzat diverses accions de protesta que s'emmarquen en la jornada nacional de lluita convocada pels sindicats combatius.

28/01/2011 02:16 Laboral

 

Totes les notícies sobre la vaga i la jornada de lluita

 

Barcelona

mafestacretaMilers de persones es manifesten pels carrers de Barcelona contra la retallada de les pensions  

Un cop acabada la manifestació multitudinària, mig miler de persones han secundat una segona manifestació que s'ha iniciat a les set de la tarda a la plaça Universitat de Barcelona i ha finalitzat al final de la Via Laietana. Convocats per la CNT-AIT, els manifestants han recorregut el centre de la capital catalana cridant consignes contra el govern espanyol i els sindicats majoritaris enmig d'una forta presència policial.

La CGT denuncia "maniobres" que obstaculitzen el seguiment de la vaga al transport públic

Dos militants de la CAJEI detinguts durant la jornada de vaga a Montcada i Reixac 

 

{youtube}aCDqpMoXT00{/youtube}

{youtube}_vC14KzaPjA{/youtube}

Manresa

dsc01249Una concentració informativa convocada per la CGT de Manresa amb d'altres agents socials de Manresa s'ha realitzat davant la Seguretat Social a la mateixa ciutat. Ha transcorregut amb normalitat, fent arribar informació relativa a la retallada de pensions.
 
Segons els sindicats, el desplegament policial ha estat "desproporcionat i sobredimensionat" tenint en compte que es tractava d'una acció informativa de defensa del sistema públic, donant fulls explicatius de les retallades socials i del sistema de seguretat social, així com informant els usuaris. Tot plegat ha transcorregut amb normalitat, afectant l'arteria viària del Carrer Barcelona. 
 
{youtube}ir9wdsKSmos{/youtube}
 

{youtube}lEKFdbATAVc{/youtube}


València

andresgonzalez5Al voltant de 2.000 persones es manifesten a València contra la retallada de les pensions. Convocades per la Plataforma pels Drets Socials, centenars de persones han desafiat la pluja i han marxat pel centre de la ciutat per dir no a la retallada de les pensions. La mobilització ha fet aturades a les portes del Banc d'Espanya, de la Delegació del govern espanyol i de la Tresoreria de la Seguretat Social. Diferents parlaments han denunciat la responsabilitat del capital financer i del govern de l'Estat en aquest atac al sistema públic de pensions.

També s'ha denunciat el pacte a la baixa d'UGT i CCOO amb el govern i s'ha recordat que la lluita és l'únic camí per aturar totes aquestes agressions a la classe treballadora. Els records i les mostres de suport cap a les vagues generals convocades a Galícia, Euskal Herria, i el Principat de Catalunya han sigut una costant, així com també s'ha enviat una abraçada a la restade pobles en lluita arreu del món.

A les portes de la Plaça de Bous s'ha donat per desconvocat l'acte recordant que aquest dissabte a les 11:30h i des de C/ Túria amb C/ Sanchis Bergón, hi haurà una nova marxa contra la retallada de les pensions que recorrerà els barris de Botànic i Ciutat Vella fins el Mercat Central.

Durant la manifestació no s'han deixat de cridar consignes contra les retallades socials com ara "les nostres vides no són un negoci", "caminem tots plegats a la vaga general", "qui sembra la misèria, recull la ràbia!" o "ací estem, nosaltres no pactem!". S'han fet pintades amb el lema "lacrisi que la paguen els rics" a la seu d'uns grans magatzems i, al final de la marxa, s'ha cremat una falla que representava un banquer.

Els estudiants bloquegen l'Avinguda Blasco Ibáñez de València

{youtube}TTx0V7iwfDY{/youtube}

 

Alacant

vagaalacantCentenars de persones es van manifestar dijous 27 de gener pels carrers més cèntrics d'Alacant en contra de la reforma de les pensions i del pacte entre els sindicats, patronal i govern al voltant de la reforma de les pensions. Després de setmanes d'intensa feina agitativa, amb el repartiment de milers de pamflets informatius als mercats i barris populars, la Plataforma de Lluita Contra les Retallades se sumà a la jornada de mobilitzacions generals que recorregueren el llarg i ample dels Països Catalans, i que incloïen tres vagues generals (País Basc, Galícia i Principat de Catalunya) i nombroses mobilitzacions al País Valencià i a l'estat espanyol.

La marxa celebrada a Alacant l'obria un taüt, simbolitzant la mort de les pensons públiques i el suport del govern, patronal, CCOO i UGT als bancs i els plans de pensions privats. Tota l'esquerra anticapitalista de la ciutat es mobilitzà amb dignitat i coratge, mentres que aquells que han integrat la Plataforma de Lluita fins ahir, però que l'abandonaran en breu (CCOO, Intersindical, etc) van decidir quedar-se a casa a brindar per l'enorme èxit de la negociació amb la patronal i el govern.

{youtube}oJbwE5gy3FE{/youtube}

Castelló

A Castelló s'ha celebrat una concentració que ha tingut lloc a la plaça Maria Agustina a dos quarts de vuit. Convoca la CGT, la COS, la Coordinadora pel Repartiment del Treball i la Riquesta, PCPE i EIP.

Palma

A Palma la manifestació tindrà lloc aquest dissabte entre Sescorxador i Plaça d'Espanya a partir de les sis de la tarda. Convoquen Maulets, Endavant, CGT, CNT.


Lleida

Una pedalada recorre el centre de Lleida al crit de "Les pensions, ni tocar-les"A Lleida, la manifestació ha comptat amb la participació d'unes 300 persones. La marxa ha tingut lloc després que una trentena de persones participessin al migdia en una bicicletada contra la crisi a Lleida, fent un recorregut per diversos edificis oficials de la ciutat. La marxa ha començat i acabat a les portes del rectorat de la Universitat de Lleida (Udl), passant per davant l’edifici dels sindicats, la seu del PSOE i la seu de la patronal lleidatana. 

 

Una pedalada recorre el centre de Lleida al crit de "Les pensions, ni tocar-les"

Pintades i accions contra empreses a Lleida

 

Tarragona

vagatarragona

Unes 500 persones s’han manifestat a Tarragona convocades per la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa. La manifestació, en la qual s’han cridat consignes de forma continuada contra la retallada de les pensions, la reforma laboral i la mercantilització de les nostres vides i demanant una vaga general, ha transcorregut sense incidents i ha acabat amb la lectura d’un manifest davant l’Ajuntament. Àmplia participació de militants i afiliades de la CGT i dels diversos moviments socials del Camp de Tarragona, i valoració positiva.

La vaga al Camp de Tarragona, com ja estava previst, ha tingut poc seguiment tot i que ha tingut alguna repercussió en les empreses i sectors on la CGT té una presència remarcable.

Fotografies e la manifestació

Tarragona viu la vaga amb ocupacions i piquets

La Guàrdia Urbana de Tarragona requisa el material de difusió de la manifestació de la tarda

{youtube}VJqTrs14vss{/youtube}

 

Girona

manigirona200 persones a la manifestació de Girona. La manifestació unitària en motiu de la vaga general a Girona ha aplegat 200 persones. La manifestació ha sortit de la plaça Jaume I i ha recorregut les avingudes més cèntriques de la ciutat en un ambient tranquil. Durant el matí piquets informatius havien recorregut diversos indrets de la ciutat. Sota el lema "Aturem-los! Ara, lluita! No a les retallades socials", els manifestants han recorregut els carrers del centre de la ciutat cridant consignes contra el govern espanyol com "Les vostres solucions, les nostres misèries" o "No hi ha pa per tant de xoriço".

Els manifestants també han atacat els sindicats majoritaris: "UGT i Comissions sindicats de patrons" o "Per pactes i traïcions UGT i Comissions" i també els empresaris, cridant "Govern i empresaris sou mercenaris". La manifestació ha transcorregut amb normalitat i sense incidents, i ha finalitzat a la plaça del Vi on s'ha llegit un manifest que duia per títol "Jubilem el capitalisme, enderroquem la dictadura dels mercats".

Baix Llobregat

Un centenar de manifestants de la Federació del Baix Llobregat de la CGT que tallaven el trànsit a la carretera d’Esplugues de Llobregat, a primera hora del matí han anat fins les portes de TV3 de Sant Joan Despí, on han repartit informació als accessos de la televisió pública. Han sortit de diferents empreses de la comarca i han fet una marxa a peu. Després han tornat a dirigir-se a Cornellà per l’antiga carretera de Barcelona i s’han concentrat davant l’Ajuntament de Cornellà.

{youtube}YiAligIvwDI{/youtube}

 

Vallès Oriental

Una setantena de persones convocades per la CGT i diversos moviments socials vallesans han realitzat una marxa per la C-17 des de Montcada i Reixac, realitzant diversos talls de trànsit i concentracions, però no ha pogut arribar a Barcelona a l’haver estat totalment bloquejada pels Mossos d’Esquadra.

Vallès Occidental

Als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) un piquet de vaga ha fet caure a les 6.20 h del matí una branca de grans dimensions sobre la catenària entre les estacions d’Universitat Autònoma i Sant Quirze. Aquest fet ha causat retards de fins a 15 minuts en el ramal de Sabadell ja que ha obligat a fer circulacions per via única entre Sabadell i Universitat Autònoma. Això es produeix després que FGC anunciés un servei del 100% per avui ja que cap secció sindical s'ha adherit a la convocatòria.

{youtube}GlRsXm8GKR8{/youtube}

Berga

A Berga s’ha concentrat un grup de persones i s’ha fet un passacarrers apuntant alguns culpables del malestar. S’ha repartit informació i s’han realitzat accions a dues entitats bancàries, a les seus de CCOO i UGT, a l’oficina de l’OTG (on s’ha informat a la gent que esperava el seu número) i a la seu de la Seguretat Social. S’han anat encenent petards allà on es feia una aturada per fer una mica de soroll i s’ha acabat penjant una pancarta a la barana de la Plaça Cremada (Plaça St. Pere), que deia "Prou retallades socials, organitzem la ràbia".

Terrassa

Ocupacions de La Caixa i els sindicats institucionals. Un grup d’una cinquantena de persones realitza ocupacions d’una oficina de La Caixa i de l’entrada de la seu de CCOO i UGT.

Sabadell

jpg_accio_sabadellUnes quaranta persones van ocupar una oficina de La Caixa a la Rambla de Sabadell. Els activistes baixaven per la Rambla de Sabadell i abans s’havien concentrat davant de l’Ajuntament per informar sobre la vaga.

Cassolada contra la reforma de les pensions a Sabadell

Vic

Mig centenar de persones s’han manifestat a Vic. La manifestació ha transcorregut per la tarda sota el lema "Ja n’hi ha prou de retallar drets socials".