La CUP de Vilanova crea un "Monopoli" amb les operacions urbanístiques que pateix la ciutat

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Vilanova i la Geltrú ha creat un joc de taula que emulant el famós Monopoli denuncia l'especulació que pateixen espais emblemàtics de la ciutat. Les operacions urbanístiques del joc estan adaptades a Vilanova.

La formació posa així punt i final a la campanya VNG 100MIL que va iniciar la primavera passada contra el creixement urbanístic de la ciutat i per demanar un replantejament de l'urbanisme vilanoví, canviant un Pla General que segons la CUP convertiria Vilanova en una ciutat dormitori de més de 100.000 habitants.

16/12/2010 14:22 Política

Aquest Monopoli vol simbolitzar, per la CUP, el canvi de rumb que hi ha d’haver en l’urbanisme vilanoví. "La construcció, l’especulació i el creixement insostenible han de passar de la realitat a la ficció", manifesta la formació, que creu que cal acabar amb les polítiques d’urbanisme expansiu i creixement insostenible i apostar per una reforma del Pla General que contempli aturar l’Eixample Nord i canviar la qualificació del sòl de l’Ortoll d’urbanitzable a no urbanitzable.

En aquest sentit, la CUP convida aquells que vulguin continuar apostant per polítiques caduques que hipotequen el futur, el territori i el model productiu, a jugar al Monopoli i deixar de construir i encimentar la ciutat. El triparit i els partits de l’oposició, excepte la CUP, sempre han arribat a consensos en matèria urbanística i actualment també ho fan en temes tan actuals com l’Eixample Nord (que es preveu iniciar en els propers mesos) i l’Ortoll (que s’encetarà ben aviat en ésser aprovada la futura comissaria de policia municipal).

El joc simula fidelment el joc real (bitllets, fitxes, daus, cartes de propietat, cartes de sort...) i està pensat per regalar durant les festes de Nadal. Es podrà adquirir a les parades que la CUP instal·larà a la cruïlla de la Rambla Principal amb Francesc Macià els dies 17, 18 (matí i tarda), 29 i 4 de 17:00 a 20:00. També es podrà adquirir al quiosc La Gàrgola (C/ Ca l’Escoda) i a l’Ateneu Vilanoví.

 

{youtube}E4ICCCVSmjc{/youtube}