Trobades Independentistes, 25 anys oferint a l'independentisme un espai de debat i formació

Oferir un espai de debat i formació a tots els militants de l'independentisme d'esquerres. Amb aquest objectiu arriben un any més les Trobades Independentistes [descarregar díptic] que organitza el Moviment de Defensa de la Terra (MDT), i que enguany celebra el seu 25è aniversari.

Un esdeveniment plenament consolidat que aplega militants de totes les edats i condicions amb un punt en comú: tots ells lluiten per la independència, el socialisme i l'alliberament de gènere als Països Catalans.

03/11/2010 09:11 Política
Els dies 13 i 14 de novembre es trobaran a la casa de colònies Cal Diable, a Pontons (Alt Penedès) per debatre els aspectes més importants que guien la lluita de l'independentisme d'esquerres i que en possibiliten el seu desplegament polític.

Per fer-ho comptaran amb un cartell plural conformat per ponents destacats al si de l'independentisme català i amb representants de les diferents organitzacions polítiques revolucionàries i d'alliberament nacional. En aquest sentit, Alberte Moço, de l'organització independentista gallega Nós-Unidade Popular, i Xavier Oca, de l'MDT, donaran el tret de sortida a les Trobades amb un aspecte fonamental de la lluita ideològica com és la defensa del marxisme, de l'anàlisi materialista i dialèctica de la societat, de la praxi marxista, la lluita de classes i l'organització dels treballadors i les classes populars en organitzacions de masses i partits revolucionaris. La ponència, titulada "En defensa del Marxisme. Aspectes ideològics, organitzatius, estratègics i tàctics", tindrà lloc dissabte 13 de novembre a dos quarts d'onze del matí.

A la tarda l'objecte d'anàlisi serà l'estructura de classe dels diferents territoris de la nació així com els diferents models econòmics i territorials que poden ajudar a articular-la o bé a desmembrar-la socialment i diluir-la dins dels estats ocupants. Carles Sastre, de la Intersindical-CSC, i Dídac López, del Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN), pronunciaran aquesta conferència, que porta per títol "Països Catalans: Classes socials, models socioeconòmics i territorials", a partir de les quatre de la tarda.

Finalment, una xerrada sobre la unitat popular clourà les jornades amb l'objectiu d'abordar si cal un moviment assembleari que treballi des de la base per tal de crear les condicions per a la ruptura amb l'objectiu de la independència a curt termini. Alhora, s'analitzarà la manera d'estructurar aquest moviment a nivell nacional i si és possible articular-lo sense una Unitat Popular ben estructurada a nivell social i politicorepresentatiu. D'altra banda, s'apuntaran les prioritats en la construcció de la Unitat Popular. Juli Cuéllar, de la CUP de Mataró, i Jaume Soler, de la Coordinadora de Consultes per la Independència, oferiran aquesta dissertació el diumenge des de les deu del matí i que porta per nom "Desplegament organitzatiu del moviment independentista i la Unitat Popular".

L'organització de les Trobades convida tothom a participar-hi per tal "d'enriquir plegats el tan necessari debat polític al si de l'independentisme d'esquerres". Per inscriure's a les jornades cal omplir el formulari del web. Tota la informació sobre les Trobades està disponible a la pàgina web de l'esdeveniment, així com a la pàgina del Facebook. Cal Diable està ubicat al Camí de la Llacuna, s/n de Pontons.