L'Assemblea de Barcelona convoca una manifestació per demanar una nova vaga general

L'Assemblea de Barcelona ha convocat un manifestació contra la reforma laboral i en favor d'una nova vaga general. La protesta tindrà lloc el proper 13 de novembre a les sis de la tarda i partirà de Plaça Catalunya de Barcelona.

La marxa portarà per lema "Ni reforma laboral, ni pensionazo, ni retallades: Cal una altra vaga general" i defensa que els treballadores no han de pagar la crisi perquè no l'han generat. En aquest sentit, demanen la retirada de la reforma laboral i la derogació del decret que retalla els sous als treballadors dels serveis públics.

13/11/2010 02:58 Laboral

Segons assenyala l'Assemblea de Barcelona, els  governs, després d'haver salvat la banca amb diners públics, volen que els treballadors i treballadores paguin el compte. Per aquest motiu engeguen polítiques regressives que suposen un atac a les condicions de vida de les classes populars, a la vegada que defensen els interessos dels rics i poderosos, explica.

D'aquesta manera exigeix la retirada de la reforma laboral "que només afavoreix als empresaris, abarateix l'acomiadament i redueix la negociació col·lectiva"; la defensa del sistema públic de pensions, la derogació de la congelació pel 2011, així com l'increment de l'edat de jubilació i l'increment del període de càlcul. Per altra banda, demanen la derogació del decret que retalla els salaris dels treballadors i treballadores dels serveis públics, un canvi en la política econòmica i laboral que passi pel repartiment del treball i la riquesa, l'increment del salari mínim interprofessional i la fi de les subvencions a la banca.

Per saber-ne més: