La "política moral" de Google classifica un portal homosexual gallec com a "perillós"

El portal gallec del grup activista Maribolheras Précarias, un col·lectiu que lluita per la defensa dels drets de les lesbianes, gais, transexuals i bisexuals, ha estat considerat "un portal perillós" per Google. Segons Maribolheras, el seu espai es considera "perillós o nociu per fer-li el joc a qui vol malmetre la nostra imatge".

Google creu que els distribuïdors de "malware" -software maliciós- han convertit Maribolheras en un espai privat, però des del portal indiquen que tals continguts "porten actius des del 2007. Si tan perillosos són, com és que no ens han avisat abans?", es pregunten.


05/10/2010 11:31 Internacional

També demanen a Google que faci una revisió del seu llenguatge a l'hora de comunicar-se amb les usuàries i que utilitzi un llenguatge no sexista.

La revista 2600 Google Instant Search, que inclou entre les paraules prohibides els mots "lesbianes, bisexuals i gais". I per altra banda, els mateixos mots però en termes ofensius no estan vetats, com ara "broma gai". Malgrat tot, això varia a cada país.

A més de la criminalitzacó dels continguts arbitraris relacionats amb el món LGTB, Google és acusat d'exercir de policia de la moral vertadera.

 

*Notícia de Diário Liberdade elaborada per a Llibertat.cat