La CUP denuncia que l'Ajuntament prohibeix espais a Tarragona Decideix

La CUP de Tarragona ha volgut dir la seva en la polèmica sobre la privació d'espais municipals a entitats cíviques com Tarragona Decideix. Segons asseguren, la moció aprovada al ple ja estava "precuinada" per fer quedar bé Esquerra davant els seus votants i alhora esdevindre “paper mullat”.

Segons la formaicó, la moció aprovada a l'abril per tal de donar suport a les consultes populars sorgides de les entitats es pot considerar “paper mullat”, i és que després que Begoña Floría, consellera de participació ciutadana de l'Ajuntament, fes pagar "preus abusius" a la Plataforma Tarragona Decideix, “s'evidencia que aquella moció era un pacte de govern entre PSOE i ERC per tal de no fer quedar malament els republicans davant el seu electorat”. 

12/10/2010 18:10 Política

En aquest sentit, rebutgen l'actuació d'Esquerra al voltant de la consulta de Tarragona, davant la qual, asseguren, “no han fet res més que presentar mocions innocents en lloc de criticar els seus socis de govern que no s'aturen a l'hora de posar pals a les rodes a la consulta”.

En referència al paper del PSOE, la CUP reclama saber exactament a què es dedica la regidoria de participació ciutadana, ja que Begoña Floría, fervent opositora a la realització de la consulta sobre la independència a Tarragona, va demanar preus abusius a Tarragona Decideix.

Campanya pel "sí"

El dia 17 d'octubre Tarragona celebra la seva consulta independentista juntament amb altres poblacions. En aquest sentit, la CUP de Tarragona, que ja fa dies que fa campanya pel "sí" i el conjunt d'organitzacions de l'Esquerra Independentista han organitzat activitats per tal d'implicar gent que pertany a partits o a organitzacions polítiques, però sobretot gent que no s'havia mogut, fins a la data, gairebé per a res, a causa de la desafecció.
 
D'aquesta manera han organitzat un col·loqui on hi assistirà hi assistirà l'exregidora vallenca Teresa Guasch, implicada a Valls Decideix, Josep Maria Llauradó, membre de la Candidatura d'Unitat Popular, i d'altres militants de l'esquerra independentista.

Aquest acte forma part dels actes previs a la consulta que duu a terme l'Esquerra Independentista de la ciutat amb la voluntat de reflexionar al voltant del fenomen de les consultes i de la independència, així com fer una crida al vot el dia 17 d'octubre.

La CUP anima als tarragonins a participar-hi “per demostrar al consistori el que és la participació ciutadana, al marge del que desenvolupa la regidora Begoña Floría en la seva conselleria”.  

Els promotors es proposen analitzar com ha estat el procés de Tarragona i què es pot fer amb tota aquesta voluntat que el dia 18 d'octubre veurà esvaït el seu objectiu. Segons afirmen, aquest és un tema que s'ha tractat en moltes poblacions i que poques han sabut definir.

Per saber-ne més:

La CUP de Tarragona comença la campanya pel "sí" a la consulta que se celebrarà el 17 d'octubre