L'MDT no comparteix l'acord del PSAN amb Solidaritat

"Nació digital" recull unes declaracions del militant de l'MDT i professor de la UAB, Carles Castellanos, on qüestiona l'estratègia electoral de construir una gran coalició independentista.
 

A parer Carles Castellanos, aquesta coalició "s'ha de fer, si cal, en el moment de la ruptura quan hi hagi una majoria independentista al Parlament". El professor de la UAB considera que "ara s'ha de reforçar el perfil propi de la CUP" tot lamentant que la militància d'aquesta formació decidís no concórrer a les eleccions a la darrera assemblea nacional celebrada a Girona.

08/10/2010 17:09 Política
Castellanos subratlla que el PSAN s'equivoca perquè "no analitza prou bé la conjuntura política".
 
Tanmateix, assenyala que a l'MDT no li ha sorprès la decisió d'unir-se a Solidaritat Catalana per la Independència perquè el PSAN "sempre ha apostat pel front patriòtic" i recorda que aquest va ser el motiu pel qual el PSAN es va escindir en dues faccions l'any 1974.
 
L'MDT sí que comparteix l'anàlisi de la formació marxista que "l'independentisme no ha de donar cap vot als partits que han gestionat l'autonomisme", en al·lusió a CiU i ERC. Castellanos adverteix que "votar aquests partits representaria llençar el vot, és a dir, votar la paràlisi del procés cap a la independència, com hem vist fins ara".